DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hivatalos: Megvan Bottas csapattársa az Alfánál

Az Alfa Romeo hivatalosan bejelentette, hogy Antonio Giovinazzi távozik az F1-es istállótól és a helyére a kínai Guanyu Zhou érkezik 2022-re - ő lesz Valtteri Bottas csapattársa-

Az Alfa Romeo F1-es csapata hivatalos közleményben tudatta, hogy megköszönte Antonio Giovinazzi szolgálatait. Az olasz pilóta három szezon után távozik az istállótól. Az Autósport és Formula Magazin információi szerint Giovinazzi azért unatkozni nem fog: a Formula-E-ben és az IndyCarban is versenyezhet 2022-ben, ráadásul a Ferrari is komoly feladatokat szán neki a következő idényben.

Az Alfa nem sokkal később pedig azt is bejelentette, hogy Giovinazzi utódja a kínai Guanyo Zhou lett. A 22 éves pilóta idén a Formula-2-es bajnokság egyik legjobbjaként nyeri a futamokat, így újonc érkezik a csapathoz - ő lesz Valtteri Bottas csapattársa 2022-ben.

unnamed_3



Fred Vasseur csapatfőnök a váltásról azt mondta, hogy sosem könnyű elengedni egy versenyzőt, különösen Giovinazzit, aki már régóta a csapatnál van és sok jó emlékük van együtt. Zhout nagy tehetségnek tartja és szerinte az F2-ben már bizonyított a fiatal. A kínai pilóta végigjárta az utánpótlás-ranglétrát és már egy ideje az F1-es csapatok célkeresztjében van, idén pedig áttörést ért el, sokat javult a teljesítménye.

Vasseur szerint már alig várják, hogy Zhou milyen párost alkot majd a rutinos Bottasszal és büszkék erre a felállásra - ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a vele érkező kínai szurkolókat is nagyon várják.

Maga Zhou elmondta, hogy mindig is az F1-ről álmodott és óriási dolog, hogy ráadásul egy ilyen ikonikus istállóval kerülhet be a száguldó cirkuszba. Hozzátette, hogy nagyon várja a közös munkát Bottasszal és az első éve természetesen a tanulásról fog szólni, az a célja, hogy minél több mindent megértsen az F1-ből. Mint első kínai F1-es pilóta, történelmet ír a motorsportban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: