DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Perez: A gumikezelést elszúrtuk és nagy volt a forgalom is

Komoly meglepetésre Sergio Perez már a Q2 végén elvérzett Katarban és nem sikerült bejutnia a legjobb tíz közé. Az esti körülmények között nem működött úgy az autó, ahogy szerette volna.

Sergio Perez nem zárt jó napot Katarban. Hiába küzdött az élmezőnyben Mexikóban és Brazíliában is, ezúttal nem sikerült még a Q3-ba kerülés sem az időmérőn. Pierre Gasly és Yuki Tsunoda tempóját látva valami nagyon félrement a mexikói pilótánál.

„Rendkívül csalódott vagyok, mert egész hétvégén jó tempóval jelentkeztünk, még a harmadik szabadedzésen is rendben voltak a dolgaim. A kvalifikáción azonban nem sikerült kihoznunk magunkból, amit kellett volna. Az esti körülményekre megváltoztattunk néhány beállítást, ami a gumikezelést érintette és sajnos ez hibának bizonyult, nem tudtuk az abroncsokat megfelelően munkára fogni” – mondta el a Ziggo Sport kamerái előtt Sergio Perez.

A Red Bull nem éppen a legjobb ütemben küldte pályára Perezt, aki be sem jutott a Q3-ba


„Más probléma is adódott, hatalmas volt a forgalom a kulcsfontosságú pillanatokban, úgy vélem, ezt meg kell vizsgálnunk utólag, hogy miért pont oda kerültem a pályán, de erről nem szeretnék többet mondani jelenleg. A lényeg, hogy hatalmas forgalomba kerültem, így a legfontosabb gyorsköröm közel sem lehetett tiszta.”

„Azt remélem, hogy gyorsan fel tudok majd zárkózni a középmezőnyből és részese lehetek az élmezőny csatározásának. Nem lesz egyszerű olyan gyorsan áthámozni magam a fél mezőnyön, de mindent megteszünk a versenyen, hogy ez így legyen” – tette hozzá Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: