DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Lewis megfélemlítése nem fog működni”

Mika Hakkinen szerint csak extra motivációt ad a hétszeres F1-es világbajnoknak, hogy Verstappen keményen versenyez ellene – annak idején ő is hasonlót élt át Michael Schumacherrel.

A múlt hétvégi interlagosi futamon ismét összecsapott Max Verstappen és Lewis Hamilton: a brit egyik előzési kísérlete közben mindketten le is sodródtak a pályáról. Végül így is a Mercedes-pilóta nyert, aki így 14 pontra megközelítette riválisát az összetett tabellán. Mika Hakkinen szerint a brazíliai incidens is jól mutatta, mennyire kiélezett a harc idén, de szerinte Hamilton nem fog megrettenni a Verstappen jelentette kihívástól:

hamilton-verstappen-brazil-dppi



„Max a karrierje csúcsán jár, vezeti a világbajnokságot, és eltökélten maga mögött akarja tartani Lewist” vélekedett a kétszeres világbajnok az Unibet oldalán vezetett rovatában. „Ami a 4-es kanyarban történtek jó példát szolgáltatnak arra, mennyire keményen hajlandó Max nyomni. Nyitni a kormányon egyszerű módja megfélemlíteni a riválisodat, de ütközéshez is vezethet. Ilyen esetben sosem tudhatjuk, mi fog történni. Nem vagyok biztos benne, hogy Lewis megfélemlítése működni fog. Szereti a kihívásokat, ez extra koncentrációt ad számára.”

Hakkinen erre a saját karrierjéből is tudott példát felhozni: „Ayrton Senna csapattársa és Michael Schumacher riválisa voltam egykoron, két olyan pilótáról beszélünk, akik olykor nagyon agresszív taktikákat alkalmaztak. Van egy híres fotó arról, ahogy a 2000-es Belga Nagydíjon magyarázom Michaelnek, hogy nem voltam elégedett a módszerével. Imádom a kemény versenyzést, de annak a pályán kell zajlania.”

Bár a Mercedes nem volt elégedett azzal, hogy még csak nem is vizsgálták a 48. körben történteket, s emiatt felülvizsgálatot is kértek, Hakkinen örült a döntésnek: „Személy szerint örültem, hogy a versenyirányítás hagyta folytatódni Max és Lewis csatáját. Mindkét autó elhagyta a pályát, s ugyanolyan sorrendben, sérülés nélkül tértek vissza. Akárcsak a kizárás, szerintem ez is extra motivációval töltötte el Lewist. Amikor Michael megpróbált leszorítani engem a pályáról Spában, az még eltökéltebbé tett, hogy megcsináljam a manőverre – amelyre aztán azóta is mindenki emlékszik” – fogalmazott a finn, hozzátéve: a hátralévő három viadalon is késhegyre menő küzdelemre számít, de reméli, ütközések nélkül fog eldőlni a vb-cím sorsa.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: