DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Ez volt a biztonságos megoldás

A holland vb-éllovas felidézte, mi is történt a 4-es kanyarban, amikor ő és Hamilton is a bukótérbe sodródott a csatájuk közben. Bár a Red Bull-os győzni szeret, de a küzdelmet így is élvezte.

A második kerékcserék után vált igazán élessé a harc a két vb-aspiráns között a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon. A 48. körben Lewis Hamilton a 4-es kanyar külső ívén próbálkozott, Max Verstappen pedig úgy maradt előtte, hogy mindketten kiszaladtak a bukótérbe. A felügyelők nem vizsgálták az incidenst, amit Toto Wolff Mercedes-főnök nevetségesnek nevezett – igaz, egy fontos kameranézet hiányzott a stewardoknál.

A verseny utáni sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is jelen volt virtuálisan – Verstappen is elmondta, ő hogyan látta az eseményeket:

verstappen-brazil-rb



„Nyilván mindketten próbáltunk elöl lenni a kanyarban, ezért némileg később fékeztem, hogy megpróbáljam őrizni a pozíciómat, a gumik pedig már akkor kissé kopottak voltak. Szóval eléggé a határon voltam a tapadással, és szerintem ezért nem teljesen találtam el a kanyarcsúcspontot sem. És az a biztonságosabb megoldás ott, ha kicsit szélesre futunk. Nyilván örültem neki, hogy a felügyelők úgy döntöttek, hogy hagytak minket tovább versenyezni, mert úgy vélem, alapvetően elég jót versenyeztünk ma.”

Hamilton egy jó tíz körrel később elment holland ellenfele mellett. „Tudtam, ahogy áthaladtunk a 3-as kanyaron, hogy elém fog kerülni, mert elképesztően közel volt” – mesélte Verstappen. „Már előtte is kétszer küszködtem a kigyorsítással és a gumikkal, szóval tudtam, hogy nehéz lesz, de persze sosem lehet tudni, próbáltam a legjobbamat nyújtani. Miután megelőzött, csak a gumik megóvására figyeltem.”

Bár így Hamilton nyert, s ezzel 14 pontra csökkentette a hátrányát a vb-tabellán, a Red Bull-os így is élvezte az interlagosi párharcot: „Persze, ahogy mondtam, nyerni szeretnék, de attól még lehet élvezni a csatát, nem? Kissé könnyű célpont voltam, de igyekeztem a legjobbamat nyújtani, és bizonyos szempontból jó móka volt és a nézők számára is élvezetes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: