DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Ilyennek kell lennie egy vb-csatának

Élvezte a Verstappen elleni interlagosi harcot a hétszeres F1-es világbajnok, aki a 48. körben történt incidens kapcsán sem neheztel a hollandra: nem is számított ennél kevesebbre.

A Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon ismét összecsapott az idei szezon két világbajnoki esélyese, Max Verstappen és Lewis Hamilton. A brit első előzési kísérletét még kivédte a holland – igaz, úgy, hogy mindketten leszaladtak a bukótérbe –, néhány körrel később azonban a mercedeses elment a riválisa mellett, így annak ellenére is győzött Brazíliában, hogy a hétvége során kétszer is hátrasorolták.

Miközben a vesztes fél is elmondta, hogy élvezte a Hamilton elleni csatát, hasonló álláspontra helyezkedett a címvédő is: „Jó móka volt. Mármint ilyennek is kell kinéznie egy világbajnoki címért zajló csatának” – mondta el a mercedeses a leintés utáni sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. Hamilton részleteiben is elmondta, hogy bár nagy volt a tempóelőnye, így sem volt egyszerű megcsinálnia a manővert:

hamilton-verstappen-mercedes-brazil-1



„Amikor előttem haladt, alapvetően tartani tudta a tempómat. Azt mondanám, hogy ez különösen igaz volt az utolsó szektorra, ott rettenetesen nehéz volt követni és jó egy kanyarkijáratot megcsinálni, ahogy áthaladtunk a 12-esen. Folyamatosan közeledtem az egyenesben, de nem volt könnyű DRS-távolságon belül maradni. De ha még oda is kerültem, akkor is eléggé messze voltam. Volt az az esélyem a 4-es kanyarban, de nem tudtam megcsinálni, nem jött össze. Utána már megvolt a tapasztalatom erről és nem akartam elkövetni ugyanazt a hibát, de feltétlenül vissza akartam kerülni abba a pozícióba.”

Verstappen ominózus 48. körös védekezéséről, amelyet végül nem vizsgáltak a felügyelők (ennek kapcsán már a futam során megjegyezte, hogy biztos volt benne, hogy nem lesz büntetés), így vélekedett a brit:

„A pillanat hevében… nem igazán tudom. Szerintem eleinte előbbre voltam, de tartotta a pozícióját, s aztán mindketten leszaladtunk a pályáról. Vagyis ő leszaladt a pályáról, ezért nekem is le kellett, hogy elkerüljem. De nem gondolkodom sokat rajta, vissza kell még néznem a felvételeket. De ilyen egy kemény csata. Nem igazán számítottam ennél kevesebbre. Nem értek össze a kerekeink, ami jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: