DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gyorsabb McLarenre számítanak Brazíliában a ferrarisok

Charles Leclerc és Carlos Sainz szerint a Scuderia szimulációs számításai szerint nagyjából fél tizedmásodperces előnye lehet a wokingiaknak Interlagosban – és az AlphaTaurit sem lehet leírni.

A Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíj után pontelőnnyé érett a Ferrari utóbbi futamokon látott fejlődése: Charles Leclerc és Carlos Sainz ötödik és hatodik helye révén a Scuderia átvette a konstruktőri világbajnoki értékelésben a harmadik helyezést a múlt vasárnap egyetlen egységet gyűjtő McLarentől. Persze a wokingiak nem adják fel a küzdelmet, s a Ferrari-pilóták véleménye szerint nem is kell feladniuk, mivel arra számítanak, hogy a hétvégi Sao Pauló-i Nagydíjon a rivális visszavághat:

mclaren-ferrari-dppi-2021



„Nagyon-nagyon szoros a csatánk. Arra számítunk, hogy a McLaren erős lesz, vagy legalábbis valamelyest erősebb, mint mi” – mondta el Leclerc a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt online formában. „Magunkra kell koncentrálnunk, igyekeznünk kell mindent tökéletesen csinálni a szezon végéig, de tény, hogy jó időszakot élünk meg a csapattal. Nagyon sokat fejlődtünk az utóbbi öt-hat futamon, ami elég jó, és ezzel behoztuk a McLarennel szembeni hátrányunkat. Jól fest a helyzet, de továbbra is százszázalékosan kell dolgoznunk.”

Sainz arra is kitért, hogy szerintük mekkora lesz a McLaren előnye Interlagosban: „Megvannak a számításaink és a várakozásaink a szimulációk alapján, s úgy találtuk, a pályakarakterisztika meg minden okán nagyjából fél tizedmásodperccel előttünk lehetnek, nem többel. Persze ez szimuláció, egy-egy tizedet tévedhet ide vagy oda, de az biztos, hogy szoros lesz. Szerintem ez csak még izgalmasabbá teszi a küzdelmet, és Pierre 2019-es dobogója alapján az AlphaTaurival is számolnunk kell” – tette hozzá Gasly két évvel ezelőtti remek eredménye kapcsán a spanyol.

Az AlphaTauriról egyébként Leclerc is elmondta, hogy váratlanul érte őket a francia pilóta mexikóvárosi negyedik helyezése, de egyfelől a csapat nagyobb hátrányban van a konstruktőri tabellán, másfelől pedig a monacói újfent hangsúlyozta, hogy igyekeznek a saját feladataikra koncentrálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: