DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Nincs okunk feladni a Ferrari elleni harcot

Bár az utóbbi futamokon egyértelműen előnybe került velük szemben a Scuderia, s immár a vb-tabellán is a vörösök állnak előrébb, Andreas Seidl csapatfőnök szerint még bármi megtörténhet.

Amennyire izgalmasan alakul a Red Bull és a Mercedes versenyfutása a világbajnoki címekért idén a Formula-1-ben, annyira érdekfeszítő a Ferrari és a McLaren küzdelme a konstruktőri bronzéremért. Amióta azonban a maranellóiak bevetették a továbbfejlesztett erőforrásukat, egyértelműen a javukra látszik billenni a mérleg nyelve, a Mexikóvárosi Nagydíj után pedig immár a tabellán is átlépték a wokingiakat – akik mindössze egy pontot szereztek azok után, hogy Lando Norris motorcserés büntetés miatt a rajtrács végéről indult, Daniel Ricciardo pedig ütközött a start utáni első kanyarban.

mclaren-mexiko-futam



Noha a forma- és immár a pontelőny is a vörösöknél, Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke állítja: nem feltartott kezekkel utaznak el a soron következő versenyekre, igenis szeretnék megszerezni a harmadik helyet.

„Szerintem a legfontosabb, hogy elfogadjuk, hogy a versenyzésben előfordulnak olyan napok, mint ez a vasárnap” – idézi szavait a MotorsportWeek.com. „Bármelyik ellenfelünkkel is megtörténhet ilyesmi, szóval nincs okunk feladni ezt a harcot. Továbblépünk, a következő hétvégén pedig egyből újra versenyzünk is Brazíliában, ahol igyekszünk visszavágni. Az jelentette a csalódást vasárnap, hogy mindössze egy pontot szereztünk, de ismétlem: ez bármelyik riválissal is megtörténhet. Csak magunkra kell koncentrálnunk és folyamatosan szereznünk a pontokat, ami most vasárnap nem sikerült.”

Magáról a mexikóvárosi eseményekről így beszélt Seidl: „A hetedik helyről indulva világos volt a cél: harcban maradni a Ferrarikkal Daniellel, ami nem történt meg az 1-es kanyar miatt, onnantól kezdve pedig nagyon nehéz volt a délután. Norris célja az volt, hogy felzárkózzon a pontszerzők közé, ami sikerült is neki a tizedik helyezéssel. Ami Danielt illeti: jól rajtolt, nyert néhány pozíciót. Aztán az 1-es kanyar felé menet volt egy rövid blokkolása, de aztán visszanyerte az irányítást az autója felett és érintette a kanyarcsúcspontot, de a külső íven érkező pilótával összeértek, ez a versenybaleset pedig tönkretette a vasárnapunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: