DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Steiner ismét Mazepint kritizálta

Nem volt teljesen megelégedve a pilótája hozzáállásával a Haas csapatfőnöke Mexikóban. Günther Steiner úgy látja az orosz versenyzőnek a saját feladatára kellene figyelnie a mérnökök munkája helyett.

Bár a rajtrácson egészen jó helyet foglaltak el a Mexikóvárosi Nagydíjon a Haas pilótái, végül nem alakult túl jól a versenyük. Mick Schumacher már a rajt után kiesett az Esteban Oconnal való ütközés miatt, Nyikita Mazepin pedig három kör hátránnyal ért be a 18. helyen. Az orosz versenyző ráadásul még a csapatával sem volt teljesen kibékülve a hétvége során

Mazepin ugyanis úgy érezte, kinevették őt, amikor azt kérdezte a rádión az időmérő edzés alatt, hogy helyet cserélhet-e a csapattársával, ebből pedig lett egy kisebb félreértés. Nem ez volt az ilyen eset, korábban már Hollandiában is voltak hasonló viták házon belül, de a csapatfőnök szerint ideje lenne, ha mindenki inkább a saját dolgával foglalkozna.



„Zandvoort után azt hiszem minden elég egyértelmű volt, akkor megbeszéltük a dolgokat.  Azt mondtuk, hogy mi boksznál megnézzük, mi fog történni, mert sokkal többet látunk ilyenkor, mint ők. Láttuk, hogy nincs értelme a cserének, mert ha Nyikita meg is előzi Micket, akkor is beragadt volna a Williams mögé, szóval ennek semmi haszna nem lett volna. A gumik hőmérséklete is rendben volt, így csak annyit mondtunk neki, hogy maradjon, ott ahol van, mert különben kockáztatunk ezzel. A végén valójában ő járt jobban, mert Mick az utolsó kanyarokban dugóba került, de ezt ő nem tudta” – idézte Steiner szavait a PlanetF1.

Az amerikai istálló szakembere úgy gondolja, a pilótáknak a vezetésre kell koncentrálniuk, a stratégiákat pedig bízzák a csapatra.

„Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból és mindig azt mondom nekik: srácok, mi sokkal többet látunk, mint ti. Szóval ne próbáljatok meg versenystratégák vagy bármi más lenni. Csak figyeljetek. Valószínűleg most a pillanat hevében többet akart tudni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: