DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Brazília a Red Bullnak kedvezhet

Könnyű győzelmet aratott Mexikóban Max Verstappen, Felipe Massa pedig úgy látja, Interlagosban is hasonló lehet a helyzet. A korábbi F1-es pilóta szerint ismételten a Red Bull kerülhet előnybe.

Egyre jobban közeledik a szezon vége és bár nagyon kiélezett volt eddig a csata a Mercedes és a Red Bull között, úgy tűnik az energiaitalosok a vártnál is nagyobb fölénybe kerültek. A Mexikóvárosi Nagydíjon aratott sikerrel a csapat holland pilótája 19 pontos előnybe került a címvédő Lewis Hamiltonhoz képest, amivel elég nagy lépést tett a világbajnoki cím felé.

A brazilok korábbi F1-es versenyzője Felipe Massa úgy látja, Mexikó után Brazília is egy olyan helyszín lehet, ahol a Red Bill tovább növelheti az előnyét.



„Szerintem a Red Bull Brazíliában erősebb lesz, mint a Mercedes. Ez egy jó pálya nekik és fantasztikus munkát végeznek az idén, különösen Max. Nem látni hibákat a részéről. Az biztos, hogy volt néhány kemény csatájuk Lewisszal, de ez a bajnoki címért folytatott küzdelem, szóval ez egy másfajta viselkedés. Max nagyon erős, Interlagos pedig kedvezhet nekik” – idézte Massa szavait a RacingNews365.

A mezőny 2019 után térhet vissza ismét Brazíliába, tavaly ugyanis a koronavírus miatt nem rendeztek ezen a helyszínen futamot. Massa szerint a szurkolók már nagyon várják az eseményt.

„Azt hiszem, az emberek nagyon várják már, hogy ott legyenek a pályán, hogy szurkoljanak a futam alatt. Különösen a bajnoki harc miatt, amit Max és Lewis vívnak. Biztos vagyok benne, hogy a rajongókban egy extra energia lesz, hogy ott legyenek, és ez egyszerűen fantasztikus. Ez egy nagyszerű pálya, egy nagyszerű hely, és a brazilok nagyon várják már ezt a versenyt”– tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: