DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Massa Verstappennek szurkol

Felipe Massa rávilágított, mi a Ferrari legnagyobb gyengesége: túl sok hibát követtek el az elmúlt években, így eltávolodtak a győzelem felé vezető úttól. Szerinte keményebb vezetőkre van szükségük.

A brazil nyolc éven keresztül volt a maranellóiak versenyzője, egy alkalommal pedig talán közelebb került a világbajnoki címhez, mint bárki, aki utólag nem szerezte azt meg. A legendás interlagosi szezonzárón aratta utolsó győzelmét Massa, aki magyarországi balesete után már nem tudott régi fényében tündökölni.

Csakúgy, mint szeretett egykori csapata, a Ferrari, akik utoljára pont 2008-ban érezhették utoljára a győzelem ízét, amely azonban az egyéni vb-cím drámai elvesztése miatt igazán keserédes lehetett. A brazil most elmondta az olasz Liber Quotidianónak, mi lehet a Ferrari sikertelenségének oka.



„Megannyi oka van annak, hogy a Ferrari gyengén muzsikál és sokat hibázik. Hatalmas a nyomás a helyi sajtó és a rajongók részéről is. Ugyanakkor Maranellóban egy olyan csapat működik, amelynek erős döntéshozókra van szüksége. A mi időnkben ott volt Jean Todt, Ross Brawn, Rory Byrne és Stefnao Domenicali.”

„A bokszutcában kifizetődött a kemény vezetés és nyertünk is. Leclerc és Sainz jól kiegészítik egymást, így a probléma okát nem a versenyzőkben kell keresni, hanem sokkal inkább a motorban, ami jóval gyengébb, mint a Mercedes vagy a Honda erőforrása.”

A brazil ezután azt is elmondta, kinek szurkol a világbajnoki harcban: „Remélem, Max győz végül, de Hamilton és a Mercedes nem adja fel. A szezon elején a Red Bull erősebb volt bármelyik autónál, mostanra azonban a Mercedes utolérte őket. Verstappen gyors, nem fél semmitől és mindent ki tud hozni az autóból, viszont néha túlmegy egy határon…”

„Hamilton rendelkezik a tapasztalat előnyével és okos, így neki is minden esélye megvan, hogy nyolcadjára is világbajnok legyen. A sport történelme mindig is abból állt, hogy egy fiatal tehetség megpróbálta legyőzni a tapasztalt győztest. Én szeretem Max stílusát, ráadásul rendelkezik is a tehetséggel, hogy megszerezze első címét.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: