DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Tsunoda: Ennél többet nem tehettem

Nem érzi magát hibásnak Sergio Perez és Max Verstappen elrontott Q3 végi köréért az AlphaTauri japánja, aki most is mindent ugyanúgy csinálna. Azért a Red Bull-főnökkel való beszélgetéstől tart.

A Mexikóvárosi Nagydíj időmérője után Max Verstappen úgy érezte, Yuki Tsunoda és Sergio Perez incidense is közrejátszott a pole-pozíció elszalasztásában, Christian Horner Red Bull-csapatfőnök pedig konkrétan a japánt hibáztatta mindezért. Történt ugyanis, hogy a Q3 végén a japánt utolérték az energiaitalosok versenyzői, s bár az AlphaTauri lehúzódott a bukótérbe, ez előbb Perezt zavarta meg, aki maga is leszaladt a pályáról, majd a mexikói hibája Verstappent is kibillentette.

tsunoda-redbull-mexiko



Tsunoda ugyanakkor úgy érzi, nem ő tehet a dolgokról: „Nem én toltam ki a Red Bull-lal, maguktól követtek el hibát” – nyilatkozta az újonc a riportereknek. A fiatal pilóta amúgy nem volt teljesen tisztában azzal, mi is történt: „Nem tudom, mi volt Maxszel, vele is én b*sztam ki?” – kérdezett vissza.

Az AlphaTauri versenyzője elmagyarázta: szóltak neki a rádión, hogy érkeznek a Red Bullok mögötte. „Kívülre mentem, és ennél többet nem tudtam tenni. Nem tudom, hova kellene akkor mennem” – fogalmazott Tsunoda, majd hozzátette: „Visszaszámoltak nekem, amikor a második szektorban voltam. De ha még egy esélyem lenne, akkor is mindent ugyanígy csinálnék, nem tudom, mi mást kellene tennem.”

Bár a japán tehát nem érzi magát felelősnek, attól kicsit tart, milyen lesz a beszélgetés az anyacsapat vezéreivel: „Aggódom most, mert meg kell beszélnünk ezt a Red Bull-lal. De nem csináltam semmi rosszat.”

Tsunoda egyébként a Twitter-oldalára is kiírta, hogy ennél többet nem tudott tenni, mire a rivális Mercedes azt válaszolta, hogy „Fel a fejjel, Yuki. Ne hagyd, hogy a gyűlölködők letörjenek!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: