DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff: Horner egy pantomim főszereplője

A Mercedes F1-es csapatfőnöke nem igazán törődik Red Bull-os riválisa megjegyzéseivel – ahogy általánosságban sem foglalkozik a versenyzés körül keltett, általa szappanoperának tartott sztorikkal.

Amennyire kiélezett csatát vív egymással a pályán 2021-ben a Formula-1-es világbajnoki címért Max Verstappen és Lewis Hamilton, annyira szórakoztató az a mindezt kiegészítő szópárbaj a két élcsapat, a Red Bull és a Mercedes csapatvezető között. Christian Horner és Toto Wolff a szezon során már többször is odaszúrt egymásnak: legutóbb előbbi utalt arra, hogy kollégája nincs hozzászokva az olyan mértékű nyomáshoz, amelyet most a Red Bull és Verstappen helyez rájuk.

wolff-horner-redbull-2021



Wolff a Daily Mailnek adott interjúban ugyanakkor cáfolta, hogy bármiféle teher lenne rajta a szoros vb-küzdelem miatt, egyúttal pedig természetesen vissza is vágott Hornernek: „Amit Christian mondott arról, hogy érzem magamon a nyomást: nem, egyáltalán nem így van. Úgy érzem, ő az egyik főszereplője egy pantomimnak, tagja a Formula-1-es szereplőgárdának, és részvényesként és csapattulajdonosként nagyszerű, hogy ilyen történeteket kreál. De ez teljesen irreleváns. Ha mikrofont vagy kamerát teszünk az emberek elé, úgy kezdenek el viselkedni, mint kis hollywoodi színészek.”

„Nagyon jó, hogy kitöltik az üresjáratokat és ilyen pantomimet rendeznek” – tette hozzá Wolff. „Ez jó a sportnak és a Netflixnek is, mivel az embereket is ábrázolni akarják, nem csak a stopperórát. Az emberek felismerték, hogy idézni fogják őket, ha vitát generáló nyilatkozatokat adnak. Ez médiaidőt ad nekik, bekerül a képük az újságba. Bizonyos tekintetben visszatérünk a gyökerekhez, mert amit Bernie Ecclestone megalkotott, az versenyzés és szappanopera volt egyszerre. Ha pedig nem volt elég versenyzés, akkor jött a szappanopera, mindig el lehetett kapni egy jó kis főcímre. Visszatértünk ide. De engem nem vonnak bele ebbe. Szórakoztatónak tartom, de engem nem érint meg.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: