DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Azonos autóban még Lewisra fogadnék”

Ez a véleménye Rob Smedley-nek, a korábban a Ferrarinál és a Williamsnél is megforduló mérnöknek, aki szerint azonban összességében a Red Bullé a jobb autó az idei F1-es szezonban.

Öt fordulóval a szezon vége előtt Max Verstappen 12 pontos előnyben van a Formula-1-es világbajnoki összetett tabellán Lewis Hamiltonnal szemben. Az elmúlt évek legkiélezettebb vb-harca kapcsán megoszlanak a vélemények, hogy vajon kié lehet a végső siker az idény végén. Rob Smedley, a korábban a Ferrarinál és a Williamsnél is dolgozó, jelenleg az F1 adatrendszerének vezetőjeként tevékenykedő mérnök is elmondta a véleményét arról, szerinte ki győzne azonos autókban:

hamilton-verstappen-dppi-austin-2021



„Lewist választanám, mivel ő már hétszer megcsinálta” – vélekedett a szakember az F1 Nation podcast adásában. „Ez nem vesz el semmit Max érdemeiből, mert olyan tehetség, amilyen egy generációban csak egy van, de úgy vélem, Lewis többet tanult erről a szakmáról, mint Max – mivel hosszabb ideje csinálja, mint ő. Hétszer már győzött, szóval ha egyforma autóban ülnének egyforma gumikkal a hátralévő öt futamon, ezen a ponton még mindig Lewisra fogadnék.”

Smedley ugyanakkor úgy látja, hogy a Red Bullé a jobb versenyautó 2021-ben: „Ha autót kellene választanom, a Red Bullt mondanám. Úgy vélem, egy árnyalattal jobb autó és jobb is volt az egész idény során. Olvastam a hétvégén valami olyasmit, hogy Helmut Marko azt mondta, hogy 50 pontot dobtak el nagyjából önhibájukon kívül. Nem tudom, hogy ez igaz-e. Ha azokat a versenyeket nézzük, ahol nem ért célba, talán megvan ez az 50 pont különbség Lewishoz képest, de nyilván néhány pontot ő is eldobott.”

„Úgy gondolom, övék a legjobb autó. Úgy vélem, valamelyest jobb autójuk volt a szezon elején, de talán lehet azt mondani, hogy ezt nem sikerült kiaknázniuk. De ahogy haladt előre az idény, megőrizték ezt a kis előnyüket. Időnként a Mercedes javára billent a mérleg nyelve, de összességében még mindig övék a jobb autó.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: