DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sainz: Hamis képet festenek a Ferrariról

A spanyol szerint a Netflix sorozatában nem azt látjuk, ami valóban zajlik a maranellóiaknál. Negatívabb színben tűnik fel a csapat helyzete, mint amilyen ténylegesen.

A múlt hétvégi USA Nagydíj igazi siker volt, a helyszín teltházat hozott össze, és rendkívüli nézettségi adatoknak örülhetett. Az F1 iránti érdeklődés megugrása a tengerentúlon nagy százalékban köszönhető a Netflix dokumentumfilmjének, a Drive to Survive-nak, ami idén már harmadik éve követi a száguldó cirkusz tagjainak kulisszák mögötti életét.

A paddockban azonban már nem mindenki ilyen lelkes; a leginkább Max Verstappen adott hangot a sorozattal szembeni elégedetlenségének, azzal vádolva a készítőket, hogy meghamisítják a valóságot. Ki is jelentette, ő ugyan nem kíván szerepelni a produkcióban. A nemtetszésével nincs egyedül, Bernie Ecclestone már kiállt mellette, és most Carlos Sainz is arról beszélt, eddig nem volt elragadtatva a látottaktól.



A spanyol szerint csapata, a Ferrari sem olyan a való életben, mint ahogy a Netflix filmre vitte. „A harmadik évadnak az az epizódja, ami a Ferrariról szól, nem túl jó. Csalódott voltam, amikor megnéztem, mert a Ferrari sokkal higgadtabb, nagyobb és jobb annál, amilyennek tűnik” – értékelte a kérdéses részt a pilóta.

Persze a Scuderia még mindig nincs ott, ahol igazán lenni szeretne; vannak problémák, az tény, de Sainz felhívta a figyelmet rá, az elmúlt időszakban, különösen a friss motor bevetése óta igencsak elkapták a fonalat, és kemény munka árán a jó irányba tartanak. „Csak volt egy nehéz időszakunk, de azt hiszem, minden egyes nagy csapatnak vannak küzdelmesebb évei, minden sportban. Most már visszatérőben vagyunk. Mindent megteszünk azért, hogy újra bajnokká tegyük ezt a csapatot, és úgy gondolom, nagyon jó a légkör is, Charles-lal és a mérnökökkel. Komoly kihívók leszünk a jövőben. Különben is, mi vagyunk a Ferrari – ki ne szeretné a Ferrarit a való életben?” – tette fel a költői kérdést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: