DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Leclerc: Austin is bizonyítja a Ferrari fejlődését

Charles Leclerc számára nem alakult túl eseménydúsan a múlt hétvégi USA Nagydíj, azt a következtetést azonban levonta saját és csapattársa erős teljesítményéből, hogy a Ferrari előrelépést ért el.

Nem csupán a dobogó első és második fokáért folyik a csata idén a konstruktőri bajnokságban, ám egyelőre sem a Ferrari, sem a McLaren nem enged. Az előny hol itt, hol ott, az eredmény pedig egyre szorosabb. Mindkét csapat egyértelmű célja, hogy a riválist maga mögé utasítva felálljon a dobogóra a Red Bull és a Mercedes mögé év végén. A nüansznyi különbségek miatt pedig úgy tűnik, számos más eredményhez hasonlóan, a bronzérem sorsa is a bajnokság utolsó versenyein dől majd el. 

A legutóbbi versenyen a Ferrari erős eredményt ért el és a McLaren előtt zárt mindkét autójával. Ez végre tiszta képet adhatott a maranellóiaknak a valós teljesítményről, hiszen ez volt az első olyan verseny, ahol mindkét pilótájuk a továbbfejlesztett erőforrás előnyeit élvezhette, mindenféle büntetés nélkül.

Charles Leclerc és csapattársa, Carlos Sainz is egy-egy McLaren előtt végzett, előbbi ráadásul a negyedik helyen, majdnem 25 másodperccel Daniel Ricciardo előtt. „Nagyon jó verseny volt! A tempónk megvolt, mondhatni minden kör olyan volt, mint egy kvalifikációs kör, soha nem hagytam túl sokat a körökben. Szóval e tekintetben nagyon jó nap volt és remek érzés az eredmények tekintetében” –  kezdte Leclerc. „Ez egyértelműen azt mutatja, hogy jó irányba tartunk, remekül dolgozunk, és csapatként versenyről versenyre javulunk. Szuper érzés ezt látni.”



Ékes bizonyítéka Leclerc állításának, hogy a Ferrari öt futam alatt három és fél pontra csökkentette hátrányát a McLarennel szemben. 

A monacói elmondta, Austinban a legtöbbet hozta ki az autóból. „Minden körben igyekeztem a maximumot hozni, ami elég simán ment. Soha nem zavart minket senki. Talán az utolsó etap volt a legnagyobb kihívás, de inkább fizikailag” – magyarázta Leclerc, majd hozzátette: a pálya egyébként is nehéz és sokat kivesz az emberből, de a hőmérséklettel együtt egészen őrületes volt, a hepehupák pedig még tovább nehezítették a dolgát, hiszen körről körre át kellett hajtania rajtuk.

A futam végén a fiatal ferraris mindössze 10 másodperccel maradt el Sergio Perez mögött, aki a verseny végéig küzdött, ugyanis egy technikai probléma miatt az első körtől kezdve egyáltalán nem jutott folyadékhoz.

„Láttam Checót, aki csupán nyolc másodpercre volt tőlem, szóval egy ponton azt hittem, akár a dobogó is lehetséges, ezért tényleg mindent beleadtam. Az utolsó etap tényleg nehéz volt, de semmi különösebb problémával nem kellett szembenéznem” – zárta gondolatait Leclerc.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: