DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hakkinen: Egy kiesés mindent megváltoztathat

A kétszeres F1-es világbajnok szerint Austinban ízelítőt kaphattak a nézők abból, miért Verstappen és Hamilton a két vb-aspiráns. A csatájukat viszont egyetlen nullázás a feje tetejére állíthatja.

Max Verstappen nyerte a múlt vasárnapi Formula-1-es USA Nagydíjat, miután maga mögött tartotta a hajrában frissebb gumikon rohamozó ellenfelét, Lewis Hamiltont. A kiélezett stratégiai harcot hozó austini futam után Mika Hakkinen az Unibetnél vezetett blogjában nem győzte dicsérni a két világbajnoki aspiráns teljesítményét:

hamilton-verstappen-austin-dppi-2021-1



„A rajongóknak megmutatták, miért Lewis Hamilton és Max Verstappen jelenleg a világbajnoki esélyes” – írta a finn. „Mindketten hihetetlen keményen nyomták a versenyen, eltérő kétkiállás stratégián voltak, ami azt jelentette, hogy kritikus volt a gumihasználat. Austin komolyan igénybe veszi az abroncsokat, még a kemény keveréket is óvni kell, úgyhogy roppant pontosak a versenyző érzései. Ha Max túl keményen nyomta volna a második kiállása után, úgy vélem, Lewisnak nem okozott volna problémát elkapni őt az utolsó körökben, de sokkal érettebb lett a Red Bull pilótája és tökéletesen adagolta a tempót. Nem könnyű visszafogni magad, miközben a mögötted érkező srác közeledik hozzád, de kritikus volt a gumik megóvása.”

Noha a texasi sikernek köszönhetően Verstappen megduplázta előnyét a vb-tabellán, Hakkinen szerint még semmi sincs lefutva, hiszen egy nullázás mindent megváltoztathat: „Maxnak most 12 pontos előnye van Lewisszal szemben öt futammal a vége előtt. Bár ez fontos, egyetlen balesetből vagy műszaki hibából adódó kiesés elbillentheti a világbajnoki harcot bármelyik irányba. Messze nem dőlt még ez el, s ezt mindkét csapat és pilóta is tudja.”

A kétszeres világbajnok arra is utalt, hogy a csapattársak szerepe a továbbiakban is fontos lesz: „A következő állomás Mexikó, egy olyan pálya, amely a kialakítása révén kedvezhet a Red Bullnak. Ez Sergio Perez hazai versenye is, és tudom, hogy a mexikói rajongók alig várják, hogy győzelemre képes autóban láthassák kedvencüket az élmezőnyben. Sergio teljesítménye a következő futamon ismét fontos stratégiai szerepet fog játszani Max szempontjából, de tudom, hogy Lewis és Valtteri Bottas is biztos benne, hogy lesznek még lehetőségeik a győzelemre idén. Ez egy olyan bajnokság, amely komoly meglepetéseket hozott, és biztosan fogunk még látni ilyesmit a december közepi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjig.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: