DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner: Papírforma? Ugyan már!

Parádés összecsapásra készül a Red Bull főnöke, aki egyáltalán nem dől hátra versenyzője 12 pontos előnyét látva. A múltra viszont szerinte semmiképp nem szabad alapozni.

Nem is indulhatott volna tovább jobb hangulatban Austinból a Red Bull. Max Verstappen egy egész versenyen át vívott stratégiai csata után nem engedte, hogy az USA Nagydíjat más nyerje meg, előnye pedig a duplájára, 12 pontra nőtt Lewis Hamiltonnal szemben, akinek esze ágában sincs még feladni.

A következő úti cél Mexikó, ahol mindenki arra számít, hogy a Milton Keynes-i gárda jól fog muzsikálni; a motorjuk klasszikusan szereti a magaslati levegőt. A múltbéli eredményeikkel persze tisztában vannak, ám a bikások, mint eddig egész évben, továbbra is óva intenek attól, hogy bárki elhamarkodott következtetéseket vonjon le.

A csapatfőnök, Christian Horner, aki alaposan megöregedett a futam alatt, egyáltalán nem adna a statisztikákra, és még mindig kemény ellenfelet lát az Ezüst Nyilakban. „Szerintem hagyjuk a papírformát. Nagyon szoros az állás a két csapat között. Mexikó nekünk mindig is jó pályánk volt, de alkalomadtán nekik is. Nem becsüljük le őket” – vélekedett a brit a futamot követően.



Persze a lélektani előny mindenképpen náluk van, hiszen újból egy olyan helyszínen diadalmaskodtak, ahol Hamilton számított a királynak. „Minden siker fontos, de ez igazán jelentős, mert ez a hely annyira Lewis és a Mercedes felségterülete volt. A pole-pozíció mérföldkő volt, aztán az is, hogy győzelemre váltottuk, még ha nem is vezettünk az első körben.”

A hozzáállásuk is változatlan marad, Horner szerint nem szabad elfelejteni, hogy innen lehet igazán nagyot esni. „Támadni kell. 12 pont semmi, nagyon-nagyon gyorsan eltűnhet, ahogy korábban is láttuk. Szóval minden versenyhétvégén le kell csapnunk, és a lehető legtöbbet kihozni belőle. Öt verseny van a végéig, és a nyomás csak nagyobb lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: