DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Nem érdekli Vettelt az Előzés-díj

A mezőny végéről indulva lett tizedik az USA Nagydíjon az Aston-pilóta, így ő vezeti a szezonbeli előzések számát nyilvántartó listáját. Ehelyett azonban a pontszerzésnek és a jó stratégiának örült.

Idén év közben jelentették be, hogy a szezon végén különdíjat osztanak ki annak a versenyzőnek, aki az idény során a legtöbb előzést mutatta be a versenyeken. A Formula-1-es USA Nagydíjon Sebastian Vettel a motorcserés büntetését követően a rajtrács végéről startolhatott, s onnan zárkózott fel a tizedik pozícióba, így pillanatnyilag ő vezeti ezt a listát 102 manőverrel. Amikor azonban arról kérdezték, érdekli-e a díj, határozott választ adott a német: „Nem.”

Az Aston Martin pilótája elismerte, hogy élvezni természetesen szokta az előzéseket, de szerinte még jobb, ha azok nélkül nyer versenyeket az illető: „Igen, de hogy számolják-e őket vagy sem…” – felelte az előzések élvezeti értékére vonatkozó kérdésre a négyszeres világbajnok a Bild hasábjain. „Ideális esetben egyetlen előzést sem mutatsz be egész évben, miközben megnyered az összes futamot. Természetesen jó móka előzni, és nem is mindig könnyű, így amikor sikerül egy, az jó érzés.”

vettel-austin-dppi-2021



Vettel annak viszont már inkább örült, hogy jó stratégiával pontot tudott szerezni Austinban, még ha csak egyet is: „Csak egy pontot szereztünk ma, azért is keményen meg kellett harcolni” – értékelt a négyszeres világbajnok. „Szép felzárkózást produkáltunk a rajthelybüntetés után, s amikor tiszta levegőben mehettünk, akkor jó volt a tempó.”

„Mint arra számítottunk, mindenkinek nehéz volt a verseny, hiszen a meleg aszfalt miatt menedzselni kellett a gumikat. Örültem, amikor mindenki korán kiállt, mert tudtam, hogy van esélyünk hosszabban menni. Így a végén frissebbek voltak az abroncsaink, amikor igazán számított, így fel tudtunk jönni a top 10-be. Jó stratégia volt a csapattól. Még néhány kör, és elkaptuk volna Tsunodát, de szerintem onnan, ahonnan indultunk, a pontszerzés is már jó eredmény.”

A csapattárs Lance Strollnak ezzel egyidejűleg a startnál megpecsételődött a sorsa, amikor egy ütközés következtében megforgott: a kanadai elmondása szerint a szárnya is sérült, és bár ő is tudott feljönni a mezőny végéről, a pontszerzés ezúttal elérhetetlen távolságban volt tőle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: