DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Mindent beleadtam, de a Red Bull ma gyorsabb volt

Az utolsó kanyarig küzdött a győzelemért Lewis Hamilton az USA Nagydíjon, de nem tudott holland riválisa elé kerülni. Hosszú idő után először nem Mercedes nyert Austinban.

Lewis Hamilton a második rajtkockából, Max Verstappen mellől vághatott neki az USA Nagydíjnak, és a kiváló kezdésnek köszönhetően azonnal átvette a vezetést. Ezt követően azonban feszült és nehéz verseny következett, ahol a taktikázás, a kerékcserék és a higgadtság ugyanannyit számított, mint a gyorsaság.

A brit végül másodikként ért célba, ám egészen az utolsó kanyarig küzdött, hogy megelőzze holland riválisát. Az 56. körben Verstappen a gázra lépett, így Hamilton nem nyithatta a DRS-t, de közel a vágyott célhoz végül csak a Red Bull mögött intette le a kockás zászló.



A hétszeres világbajnokot Jenson Button kérdezte a futam leintését követően.

„Először is, gratulálok Maxnak! Nagyszerű munkát végzett ma. Elképesztően nehéz versenyen vagyunk túl. Jól rajtoltam, mindent beleadtam, de végül ők voltak a gyorsabbak. Tulajdonképpen egész hétvégén” – kezdte Hamilton. „Nagyon köszönöm a csapatom munkáját. Kiválóan, jó ütemben álltunk ki kereket cserélni, szuperül dolgoztak egész hétvégén.”

A brit néhány szó erejéig a szurkolókat is méltatta. „Nagyszerűek voltak a szurkolók, megtiszteltetés előttük versenyezni. Úgy gondolom, hogy elfogadták az USA-ban ezt a sportot, így pedig remek érzés volt itt lenni. Bízom benne, hogy több versenyünk is lesz Amerikában, és remélem, hogy a szurkolók száma is egyre csak nőni fog. Látszik, mennyire lelkesek és ez csodás érzés! Remélem, jövőre még többen jönnek majd ki” – zárta gondolatait Lewis Hamilton, aki végül behúzta a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, így „csupán” 12 ponttal maradt le Max Verstappentől az egyéni bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: