DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton mindent beleadott, célja a győzelem

Az előzetesen Mercedes-pályának jósolt Austinban szenvedett vereséget az időmérőn a hétszeres F1-es világbajnok, a brit azonban a második rajthelyről is szeretné megnyerni az USA Nagydíjat.

Az első szabadedzés még beigazolni látszott azt a feltevést, hogy a Mercedes lehet előnyben Austinban, főleg az utóbbi hetek tendenciája után. Hamar kiderült azonban, hogy a Red Bull is erős, s végül az időmérőt Max Verstappen nyerte, két tizeddel Lewis Hamilton előtt, akit 15 század híján még Sergio Perez is kis híján elkapott. A brit tehát az energiaitalosok két versenyzője közül indul vasárnap, miközben csapattársa, Valtteri Bottas a motorcseréje miatt a negyedik helyett csak a kilencedik kockából fog rajtolni.

hamilton-austin-dppi-2021



Hamilton ennek ellenére nem tűnt csalódottnak a kvalifikáció végén, de érzése szerint ennyi volt most a Mercedesben a Red Bull-lal szemben. „Először is, szeretném megemlíteni a közönséget, mert fantasztikusak ezen a hétvégén” – kezdte az összetettben hatpontos hátrányban lévő pilóta. „Akárhányszor Austinba jövünk, mindig ez a nagyszerű közönség fogad minket, és szerencsére az időjárás is remek, úgyhogy hálásak vagyunk.”

„Mindent beleadtam ma. Kicsit küszködős volt az időmérő, az első szabadedzéstől kezdve éreztük, hogy némileg hátrányban vagyunk, ők pedig hihetetlenül gyorsak voltak az időmérő során. Elégedett voltam az utolsó körömmel: természetesen mindig területek, ahol fejlődhetünk, de úgy gondolom, ez volt minden, ami ma bennünk volt. A lehető legkeményebben fogunk dolgozni a holnapi futamra, remélhetőleg jó versenyt futhatunk” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

Amikor az interjúkat készítő Danica Patrick azt kérdezte Hamiltontól, milyen hozzáállással vág neki a vasárnapi nagydíjnak, így felelt a 36 éves versenyző: „A hozzáállásom az, hogy megnyerjem a futamot. Valamint az, hogy a lehető legjobb versenyt nyújtsuk ezeknek a srácoknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: