DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez: Kell még néhány tized a pole-hoz

Bár biztatónak értékelte a második austini szabadedzésen elért első helyét, a Red Bull mexikói F1-es pilótája egyelőre nagyon erősnek látja a Mercedest az USA Nagydíj helyszínén.

Sergio Perez némi meglepetésre a leggyorsabbnak bizonyult a második pénteki szabadedzésen a COTA-n – igaz, a teljes képhez hozzátartozik, hogy Lewis Hamilton legjobb körét elvették. Összességében a Mercedes tűnt erősebbnek az USA Nagydíj első napján, Christian Hornerék különösen az egyenesbeli tempójukat emelték ki újfent, amely kapcsán immár nem a motorra, hanem egy olyan „eszközre” gyanakodnak, amellyel menet közben tudják lejjebb engedni az autójuk hátulját.

perez-redbull-day1-austin



Maga Perez is úgy érzi az eddig látottak alapján, hogy a rivális alakulat lehet az austini kvalifikáció favoritja, de összességében pozitívan értékelte az első napot – a mexikói szavait az F1i.com szakoldal idézi:

„A második szabadedzés biztató volt, de nagyon szoros lesz az időmérő szombaton. A Mercedes egyértelműen erősnek tűntek, meglátjuk, mire képesek, amikor igazán számít. Úgy gondolom, találnunk kell még néhány tizedet és mindent össze kell raknunk, hogy harcban lehessünk a pole-pozícióért. Sok munka vár még ránk a mérnökökkel, hogy megpróbáljunk javítani az autón. Van még terünk a fejlődésre a hosszabb etapokon és a gumikopás terén, de összességében biztató pénteket teljesítettünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: