DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Idióta” volt Norris, de így is gyors

A McLaren pilótája úgy véli, az „első számú szabály” ellen vétett az USA Nagydíj pénteki edzésein, de az apró hibák ellenére is ott van az élmezőnyben, ami bizakodással tölti el a fiatal britet.

Két hete Isztambulban gyengébb hétvégét fogott ki Lando Norris és a McLaren, a Formula-1-es USA Nagydíj pénteki szabadedzései alapján azonban Austinban újra az élbolyba kerülhet az idén parádés szezont futó pilóta. Különösen a második tréningen remekelt, ahol Sergio Perez mögött a második legjobb időt autózta.

norris-mclaren-austin-day1



Így sem volt azért zökkenőmentesen a napja, többször is elfékezte magát. Amikor a Formula1.com kamerái előtt arról kérdezték, ez a MotoGP-sek által néhány hete is panaszolt bukkanók miatt van-e, Norris önkritikusan válaszolt: „Nem, egyszerűen csak én voltam idióta, mert a rázókövön fékeztem, amit pedig sosem szabad. Az első számú szabály, hogy nem fékezünk a rázókőn, szóval egyszerűen én voltam ostoba” – mondta el a brit, aki így is elégedett volt a péntekkel:

„Jó napot zártunk eredmény és tempó tekintetében is, nem egyszerű ezt elérni. A szél, a huplik és a körülmények nagyon trükkössé teszik a helyzetet a pályán. Az első néhány kifutás során a beállításokkal is küszködtem, de az utolsó etapomon végrehajtottunk néhány változtatást. Ezután sokkal elégedettebb voltam az autóval, jobban tudtam neki nyomni és a köridő is könnyebben jött. Úgy vélem, jó helyzetben vagyunk és szerintem még szombatra is változtathatunk néhány dolgon, hogy még magabiztosabb legyek, mert az sokat számít a köridő szempontjából. Erős első nap volt, várom a folytatást.”

Norris arról is beszélt, hogy a gumikopás izgalmassá teheti a vasárnapi futamot a COTA-n: „Nagyon komoly a gumikopás, de így is gyorsak tudunk lenni, hiszen mindenki ugyanattól szenved a hőmérséklet és a pálya felszíne miatt. Viszont olyan gumikkal is mentem, amelyeket elfékeztem, ami jelentősen ront a helyzeten. Érdekes, jó versenyt eredményezhet ez vasárnap, hogy ki tudja jó állapotban tartani az abroncsokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: