DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Jócskán elénk került a Ferrari

A McLaren pilótája szerint a nemrég bevezetett új erőforrása révén előnybe került a rivális csapat, a brit ugyanakkor hangsúlyozta: mindent megtesznek érte, hogy megtartsák a harmadik helyet.

Mindössze hét és fél pont a McLaren előnye a Ferrarival szemben a konstruktőri világbajnoki harmadik helyért folytatott harcban: a múltkori Török Nagydíjra még nagyobb fórral érkezett meg a wokingi istálló, Isztambulban azonban egyértelműen versenyképesebbek voltak a maranellóiak. Az USA Nagydíj előtti csütörtöki sajtónapon – amelyen a Formula.hu is részt vett – a McLarent erősítő Lando Norrist mindezt elsősorban a Ferrari utóbbi versenyeken bevetett továbbfejlesztett motorjának tudja be:

norris-ferrari-dppi-2021_1



„Néhány versenyen még mindig mi voltunk a jobbak, míg más futamokon ők voltak jobbak” – vélekedett Norris. „Viszont trenddé kezd válni, hogy ők az erősebbek, főleg most az új motorral vált erősebbé a tempójuk. Ha megnézzük Törökországot, nem egy-két tizeddel voltak előttünk, hanem elég jelentősen.”

„Egyértelmű, hogy nagyon versenyképes autójuk van, és most már egy versenyképesebb erőforrásuk is. Megnehezíti ez az életünket, de a cél továbbra is, hogy legyőzzük őket, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy előttük maradjunk a bajnokságban. Nehéz lesz, de keményen fogunk harcolni a legvégéig.”

Norris arról is beszélt, mire számít Austinban: „A pálya néhány részén jók lehetünk, más részeken küszködni fogunk az alapján, amit megtudtunk. Meglátjuk, hogy a jó vagy a rossz részek fogják-e felülírni a másikat. De nemcsak a pálya itt a lényeg, vannak más változók is: a huplik, a szél, a hőmérséklet. Úgy gondoljuk, rendben leszünk, de szoros lesz, szóval nem arról van szó, hogy tudjuk, hogy két tizeddel gyorsabbak leszünk a Ferrarinál vagy éppen lassabbak. Úgy véljük, jó hétvégénk lehet, egy erős hétvége is a célunk, és remélhetőleg jobbak leszünk, mint Törökországban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: