DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen számára nem opció az IndyCar

Bár a Red Bull pilótája imádja nézni az amerikai versenysorozat futamait, ettől függetlenül nem hiszi, hogy egyszer az IndyCarban kötne ki. Max Verstappen az oválpályától tart leginkább.

Sok olyan korábbi Formula-1-es pilóta van, aki pályafutása valamelyik szakaszában megjárta az ismert amerikai formulaautós szériát, sőt az IndyCar jelenlegi mezőnyében is találunk néhány ismerős nevet és vannak olyanok, akiknek nagyon bejött a váltás. Takuma Sato már kétszeres Indy500 győztesnek mondhatja magát, de az idei szezonban újoncként szereplő Romain Grosjean is kiváló formába került.

Az F1 2019 után szerepelhet ismét az Egyesült Államokban, a hétvégén ugyanis az USA Nagydíj következik, ennek apropóján pedig a világbajnoki pontverseny éllovasát is megkérdezték, mi a véleménye a népszerű sorozatról.

„Szeretem nézni az IndyCart. Persze egy kicsit más, mint a Formula-1, de szerintem ez jó és talán pont ez teszi igazán érdekessé. A magam részéről természetesen örülök, hogy az F1-ben lehetek, mert személy szerint nem vagyok az oválok nagy rajongója. Az utcai pályák és az épített pályák jók, de nem tudnék igazán rajongani az oválon való versenyzésért” ─ mondta Verstappen az NBC Sportsnak nyilatkozva.



Bár a holland versenyző munkája sem mentes a kockázattól, úgy véli az oválpályákon rendezett futamokon nagyobb esélye van a baleseteknek, így nem lát nagy esélyt arra, hogy valaha is a tengerentúlon folytatná a karrierjét.

„Egyszerűen túl nagy a kockázata egy balesetnek. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az F1-ben is megvan erre az esély, de ha több mint 200 km/h-val nekimész egy bizonyos falnak, az nem élvezetes. Ez a kockázat az IndyCar esetében nagyobb, főleg akkor, ha összeütközöl valakivel és a kerítésnek mész. Rengeteg példa van arra, hogy ezek nem végződnek jól és könnyen megsérülhetsz. Szeretem nézni, mert nagyon tisztelem azokat, akik ezt csinálják, de én boldog vagyok azzal, ahol most vagyok” ─ tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: