DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris élvezi, hogy hatással van az emberekre

Lando Norris debütálása óta rendkívül népszerű, és most, hogy ezt már hivatalos statisztika is alátámasztja, természetesen nem kerülhette el, hogy véleményezze ezt a tényt.

Érdekes statisztikát tett közzé csütörtökön a Formula-1; a száguldó cirkusz a Nielsen Sports közreműködésével készített közvéleménykutatást a rajongók bevonásával, és többek között arra is keresték a választ, hogyan állnak a mezőny tagjainak népszerűségi mutatói. A győztes Max Verstappent magabiztosan követte Lando Norris, akinek csapata, a McLaren pedig az istállók között tarolt.

Norrist, aki amellett, hogy a mentális egészség szószólója lett, továbbra is tartja a távolságot a közösségi oldalaktól, a sajtótájékoztatón – melyen a Formula.hu is részt vett – természetesen kifaggatták az adatokról. A fiatal britet sem saját, sem csapata népszerűsége nem lepte meg, és bár nyilván a pályán elért eredmények a mérvadóak a sportban, úgy véli, nem szabad elfeledkezni az emberi oldalról sem.

„Nagyon örülök a csapatnak, mindennek, amit csapatként teszünk, a szurkolóinkért, a partnereinkért, és így tovább. Ennek nagy része az, hogy egy legyél a rajongókkal. Az F1 nem csak arról szól, hogy mennyire teljesítesz jól a pályán, hanem sok másról is, például a nézők szórakoztatásáról. Szeretném, hogy a másik oldalt is lássák, ne csak a versenyzőt, hanem az embert is. Jó dolog, hogy ebben is remek munkát végzünk” – kommentálta az eredményeket Norris.



A 20 év alattiak körében egyenesen el is happolta Verstappen elől az első helyet, és ennek is látja a pozitívumait – ami nem az, hogy népszerűbb, mint a holland kolléga. „Nagyon klassz dolog. Persze nem járok el hétvégente, hogy ezen dolgozzak. A győzelem akkor győzelem, ha a pályán aratom. De ezek a pályán kívüli apróságok is fontosak, nekem és a csapatnak is. Otthon foglalkozok ezekkel, például közvetítek Twitchen – igaz, mostanában nem annyira –, de azért csinálom, hogy kommunikáljak a rajongókkal. A fiatalabb generációkra is hatással lehetek, és jó érzés, hogy támogatnak.”

Az interjún azt a furcsa kérdést is megkapta Norris, ha előre tudta volna, hogy ő az egyik legnépszerűbb, kért-e volna fizetésemelést főnökétől, Zak Browntól. A McLaren tehetsége rövidre zárta a témát, helyette inkább az érzelmi hatást hangsúlyozta. „Nem. De megvan ennek a jó oldala is. Az F1 nagyrészt a vezetésről szól, de ettől még szükség van valakire, aki megnyeri a rajongókat. Az F1 még mindig a rajongók miatt működhet” – világított rá.

Norrisnak nemcsak az nem volt meglepetés, hogy összességében mennyien kedvelik, de az sem, hogy a rajongói jelentős része hölgy. „Azt hiszem, észrevettem. Időnként elolvasok néhány üzenetet, amit kapok, és látom, hogy sok lány ír. De ez nem változtat semmin. Jó dolog, hogy hatással tudok lenni rájuk. Sok ember a versenyzést fiús dolognak tekinti. Az, hogy én bevonzhatom az F1-be ezt a közönséget is, nagyszerű. Talán több női versenyző lehet majd. Klassz ez a statisztika, de tényleg nem változtat semmin” – foglalta össze a véleményét a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: