DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen népszerűbb Hamiltonnál, a McLaren az első a csapatok között

A világbajnoknál még Lando Norrist is többen kedvelik a felmérések alapján, aki a nőknél abszolút favoritnak számít - a csapatok között a Mercedes csak a negyedik helyre jött be.

A Formula-1 és a Nielsen Sports által készített közvélemény-kutatás eredményeit ismertette a száguldó cirkusz csütörtökön, ebből pedig fény derült arra, hogy ki is jelenleg a legnépszerűbb versenyző a mezőnyben. Nem meglepetés, hogy Max Verstappen lett a "nyertes", aki különösen a 25-34 éves korosztályunk belül tarolt. Érdekesség, hogy Verstappen mögött a második helyen Lando Norris végzett ebben a versenyben, azzal a fontos kiegészítéssel, hogy a nők körében ő a legnépszerűbb, még Verstappent is megelőzi.

00121004_436_1



Lewis Hamilton a harmadik helyet hozta ebben az összevetésben, viszont érdekesség, hogy ha csak a 35 év feletti szurkolók véleményét nézzük, akkor már ő az első, úgy fest, hogy az idősebbek inkább őt kedvelik, a fiatalok pedig Verstappent. Ha csak a brit szurkolók véleménye számít, akkor Hamilton érdekes módon megelőzi Norrist, George Russell pedig a harmadik helyre jó hazájában. A negyedik hely Daniel Ricciardóé, a nők körében pedig csak Norris népszerűbb nála.

Közzétették a legnépszerűbb csapatok listáját is, itt pedig meglepetésről számolhatunk be: nem a topistállókat, hanem a McLarent kedvelik a legtöbben. A második helyre jó a Red Bull, a harmadikra a Ferrari, míg a Mercedes csak a negyedik helyet szerezte meg. 

A négy legnépszerűbb helyszín közé Monza, Spa, Silverstone és Monaco került be. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: