DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso támogatja az amerikai futamokat

2022-től kezdve már két helyszínen is versenyt rendeznek az Egyesült Államokban. Jövőre Austin mellett Miami is csatlakozik, Fernando Alonso pedig egyetért a tengerentúli terjeszkedéssel.

Már hosszú évek óta keringtek a pletykák arról, hogy az USA-ban akár két versenyt is rendezhetnek évente, ezek a tervek viszont csak mostanra váltak valósággá. Idén hivatalosan is bejelentették, hogy a következő évtől kezdve Miami is otthont ad egy F1-es futamnak, ha pedig hinni lehet a híreknek, akkor nem elképzelhetetlen, hogy egy harmadik helyen is jelen lenne a sportág az államokban.

Az ötlet értelméről persze megoszlanak a vélemények, azt pedig nem tudni, hogy ezek az információk mennyire valósak, ám a mezőnyből van olyan pilóta, aki támogatná mindezt. Az Alpine kétszeres világbajnoka semmi kivetni valót nem lát ebben, úgy véli a Formula-1 számára ez egy hasznos lépés lehetne.



„Ebben nem látok problémát. Az Egyesült Államok az egyik legjobb célpont az F1 számára, főként most, hogy a Liberty iránytja a sportot. Vannak pletykák, hogy ez különböző helyeken történhetne meg, Las Vegasban vagy Indianapolisban, esetleg máshol, de haladjunk lépésenként. Előbb csináljunk egy jó nagydíjat Miamiban” ─ idézte Alonso szavait a PlanetF1.

Jövőre a legendás Hard Rock Stadium körül fognak versenyezni, a spanyol pilóta pedig már nagyon várja az eseményt.

„Nagyon-nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy odamehetek, szerintem ez lesz az egyik legjobb futam a következő évben. Egy új verseny, egy új város, azt hiszem, az F1-es közösségben sokan először fedezik majd fel Miamit” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: