DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Monza után nyugodtabb lettem

A Mercedes finn pilótája nem érzi úgy, hogy eltűnt volna az önbizalma, azt viszont elismerte, hogy az Olasz Nagydíjtól kezdve már elég volt kizárólag a vezetésre koncentrálnia.

Bár megvolt az esély rá, végül mégsem tartotta meg a német márka Valtteri Bottast. A finn pilóta igyekezett minél többet tenni azért, hogy továbbra is az F1 mezőnyében maradhasson, a tervét pedig siker koronázta meg, miután jövőre az Alfa Romeo csapatában versenyezhet honfitársa, Kimi Raikkönen helyén.

Bottas a bejelentés után a korábbinál jobb formát mutatott, az Olasz Nagydíjon megnyerte a szombati sprintkvalifikációt, Törökországban pedig a pole-pozícióból indulva nyerte meg a futamot. A Mercedes versenyzője úgy érzi Monza után valami megváltozott.



„Igazából mindig is megvolt az önbizalmam, de jó, hogy van egy győzelmem és ez egy emlékeztető arra, képes vagyok futamokat nyerni. Régen volt már ilyen. Ha őszinte akarok lenni, Monza után amúgy is nagyon nyugodtnak érzem magam és kizárólagosan a vezetésre tudtam koncentrálni, ami biztosan segített” ─ idézte Bottas szavait a Motorsport.

A tízszeres futamgyőztes a csapaton belüli szerepéről is szót ejtett, úgy véli egyelőre semmi sem változott a korábbiakhoz képest.

„Szerintem a csapat jó, semmi sem változott igazán. Minden normális, a csapatban összességében jó a hangulat és nagyon motiváltak vagyunk az év hátralévő részére. Keményen dolgozunk, mint mindig, az összes találkozón ott vagyok, ahol eddig is voltam az elmúlt öt évben. Ha vannak más találkozók, azokról nem tudok, szóval számomra minden normális!” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: