DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Egyértelmű célunk a harmadik hely

Mattia Binotto szerint a Scuderia célba vette a konstruktőri vb-bronzért. Carlos Sainz úgy érzi, a továbbfejlesztett erőforrásuk segítségükre lehet a McLaren elleni kiélezett küzdelemben.

Amennyire parázs csatát vív egymással a világbajnoki címekért a Mercedes és a Red Bull, annyira szoros a küzdelem a harmadik helyért a McLaren és a Ferrari között: hat futammal a vége előtt hét és fél pont a wokingiak előnye a maranellóiakkal szemben. Legutóbb Isztambulban azonban a Scuderia szerepelt jobban, ez pedig optimizmussal töltötte el Mattia Binotto csapatfőnököt is, aki így válaszolt a konstruktőri bronzérem fontosságát firtató kérdésre:

sainz-ferrari-mclaren-dppi-2021



„Egyértelműen egy olyan cél ez, amelyet már kommunikáltunk a csapat felé” – mondta Binotto, akit a Motorsport.com idéz. „Úgy vélem, mindenki egyetért ebben. Nagyszerű lenne harmadikként végezni. Szerintem fontos, hogy világos cél elérése érdekében dolgozunk a szezon végéig, mert így nyomás alatt vagyunk és hozzáedződhetünk ehhez. Szóval igen, a célunk, hogy a harmadik helyen zárjunk az idény végén.”

A Ferrarinak segíthet, hogy immár mindkét versenyzőjük autójába beszerelték a továbbfejlesztett erőforrást. Az új motorral Charles Leclerc kis híján dobogóra állt Isztambulban, az azzal a mezőny végéről remek felzárkózást produkáló Carlos Sainz pedig úgy véli, a fejlesztés előnyükre válhat a hullámzó versenyfutásban:

„Láthattuk, hogy Törökországban gyorsabbak voltunk, mint a McLaren. Szocsiban viszont ők voltak gyorsabbak nálunk. Szóval úgy hiszem, továbbra is oda-vissza fog ez billenni a szezon hátralévő részében” – vélekedett a spanyol versenyző. „Amit ez a motor lehetővé tehet, hogy az olyan pályákon, ahol hátrányban vagyunk hozzájuk képest, közelebb kerülhetünk, azokon a pályákon pedig, ahol mi vagyunk előnyben, talán nagyobb lesz a fórunk. Ebben bíztunk, amióta bevetettük a fejlesztést, hogy némi előnyhöz juttat minket a csatában. Törökországban tíz pontot ledolgoztunk a hátrányukból, ami elég soknak számít. Harcban vagyunk, és mivel még hat futam van hátra, bármi megtörténhet.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: