DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll megbízik Whitmarsh képességeiben

Sokat vár a McLaren korábbi szakemberétől az Aston Martin csapata. A tulajdonos, Lawrence Stroll régóta ismeri Martin Whitmarsht így megbízik benne és úgy véli az eddigi tapasztalati aranyat érnek.

Egy rég látott ismerős tért vissza a Formula-1 körforgásába, miután az Aston Martin csapata leigazolta a wokingiak egykori csapatfőnökét. Whitmarsh azért érkezett, hogy október 1-től az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatójaként tevékenykedjen. További feladata, a márka Formula-1-es projektjét és a közúti autóinak technológiáját összefogni.

Azt már leszögezték, hogy az istállót illetőleg minden marad a régiben, így például Otmar Szafnauer csapatfőnöki pozíciója sem forgott veszélyben, valamint a pilóták is örültek a visszatérésének, Lawrence Stroll pedig részletesen megindokolta a választását.

„Mi építettünk egy új gyárat, ami időigényes, Martin pedig átment egy ilyen időszakon a McLarennél. Megtanulta, hogy mit kell jól csinálni és azt is, hogy mit nem szabad megint. Nagyon sokat foglalkozott vele. Több mint 20 éve ismerem Martint. Az egyik legkedvesebb barátom, akárcsak a sajnos elhunyt, Mansour Ojjeh volt. Még együtt nyertek futamokat régen és nyilvánvalóan hihetetlen munkát végzett ott” ─ mondta a kanadai üzletember a Beyond the Grid podcastnek nyilatkozva.



„Martin volt az aranyszínvonal a McLarennél, minden teljesítménykultúrával rendelkezett, egyértelműen a legjobb volt. Nyolc világbajnokságot nyert és több mint 100 versenyt. Abban az időben ez volt a mércéje annak, hogyan kell egy Forma-1-es csapatot vezetni.”

Stroll ugyanabból az okból szerződtette le Whitmarsht, mint korábban Sebastian Vettelt. Szerinte az ilyen szakértelemmel rendelkező személyek megfizethetetlenek.

„Szeretem a híres kifejezést: „láttam a filmet, írtam a forgatókönyvet”. Martin látta a filmet, ami alapján megírta forgatókönyvet arról, hogyan lehet nyolcszoros világbajnok egy Formula-1-es csapat. Akár öt évvel ezelőtt, akár tíz évvel ezelőtt csinálta, ez ugyanaz a dolog. Ugyanazok az elvek, a teljesítménykultúra és a munkamorál. Tudja, hogyan lehet ezeket az elveket alkalmazni egy olyan csapatnál, amelyet megvettem” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: