DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szafnauer: Én maradok a csapatfőnök

Bár Martin Whitmarsh érkezésével felmerült, hogy változhat a jelenlegi csapatvezető, Otmar Szafnauer pozíciója az Aston Martin istállójánál, a szakember most megerősítette, minden marad a régiben.

Az elmúlt hét egyik legérdekesebb híre volt, hogy egy régi ismerős tér vissza a Formula-1 vérkeringésébe, hiszen a McLaren korábbi csapatfőnöke az Aston Martin alakulatához igazolt. A bejelentésnél a pontos szerepkörére is kitértek, így az is kiderült, hogy a brit szakember október 1-től az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatója lesz.

A csapatfőnök, Otmar Szafnauer legutóbbi nyilatkozatában igyekezett mindenkit megnyugtatni arról, hogy ez nem befolyásolja az eddigi munkáját, így a vezérigazgatói, valamint a csapatvezetői pozíciókat továbbra is ő fogja betölteni.



„Az F1-es projekt továbbra is az én vezetésem alatt marad, így én maradok a csapatfőnök és a vezérigazgató. Martin lesz a csoport vezérigazgatója, a Formula-1-es oldal pedig rajta keresztül fog jelenteni. Azt hiszem, az egyetlen dolog, amit még nem terveztek meg, hogy az idejéből mennyit fog az egyes egységekre fordítani. Én úgy képzelem, hogy az elején a legtöbb időt az Aston Martin Performance Technologies területének növelésével fogja tölteni, amiben a legfrissebb szaktudása rejlik és nem fog annyira az F1-re koncentrálni” ─ idézte Szafnauer szavait a Motorsport.

Az Aston csapatfőnöke úgy látja jó döntést hoztak azzal, hogy szerződést ajánlottak Whitmarsh számára, hiszen hatalmas tapasztalattal rendelkezik, ami a jövőben nagyon értékes lehet.

„Ott volt a McLarennél is annak idején, szóval megvan a kellő tapasztalata, ezzel pedig elvezethet minket a rövidebb utakhoz. Hét évnyi tapasztalatot szerzett a hajóversenyzésben is, többek között egy új céget alapított, amely ennek a technológiáit veszi át és azt átviszik a teherhajók irányába. Ez egy alkalmazott technológia típusú vállalkozás, egy technológia transzfer. Jó tapasztalata van ebben is, ami segíteni fog nekünk abban, hogy lerövidítsük a teljesítménytechnológiai üzletágunk fejlődését” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: