DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Az Astonnál tér vissza a volt McLaren-főnök

Martin Whitmarsh hosszú éveken át dolgozott a wokingiak F1-es csapatánál, most pedig az Aston Martin Performance Technologies élére nevezte ki őt vezérigazgatónak Lawrence Stroll.

Újabb nagy bejelentést az Aston Martin azok után, hogy a múlt héten beszámoltak az új gyáruk és szélcsatornájuk építéséről. Leigazolták ugyanis Martin Whitmarsht, aki október 1-jétől az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatója lesz. Az Aston Martin Performance Technologies célja, hogy a Formula-1-es projektjét és a brit márka közúti autóinak technológiáját összefogja.

whitmarsh-aston-1



Whitmarsh nevét a leginkább a McLarennél betöltött szerepéről ismerheti a közönség: a szakember 1989-től 2014-ig dolgozott a wokingiaknál, ahol 2008-tól a távozásáig csapatfőnöki pozíciót is betöltött. Azóta többek között megfordult a BAR Technologies technológiai start-up vállalkozás elnöki székében is.

Lawrence Stroll, az Aston Martin Lagonda és az F1-es csapat ügyvezetője elmondta: Whitmarsh a felsővezetői pozíciójával segíteni fog az Aston Martin Performance Technology és leányvállalatai stratégiai irányának meghatározásában. Stroll és maga Whitmarsh is kiemelte a közleményben, hogy a McLarennél töltött évei alapján tudja, mi kell a sikerhez a Formula-1-ben, ezért ő „a megfelelő ember” erre a pozícióra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: