DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Elkezdődött az Aston gigaberuházása

Új gyárat és szélcsatornát építenek, ráadásul nem is akármilyet - végérvényesen nagycsapattá alakul át az istálló, amely a tervek szerint másfél év múlva már el is foglalhatja a teljesen megújuló főhadiszállását.

Megkezdődött az Aston Martin új épületeinek építése - tudatta a Formula-1-es csapat hivatalos közleménye. Az istálló egy teljesen új gyárépületet és egy szélcsatornát is épít Northamptonshire-ben, mindennek ünnepélyes alapkőletételére pedig kedd reggel kerül sor. Az Aston ügyvezető elnöke, Lawrence Stroll, valamint a JCB elnöke, Lord Bamford is ott volt az eseményen.

A tervek szerint 18 hónap alatt készülnek majd el az összesen 37 ezer négyzetméteres építmények, amelyek majd az Aston Martin Cognizant F1 Team új főhadiszállásaként szolgálnak. A Stroll érkezésével rohamos növekedésnek induló istálló kinőtte az eddigi közegét, bár hozzátették, hogy a jelenlegi épületet is felhasználják: fejlesztik és bővítik, logisztikai központnak szánják, de építenek mellé egyet, amit tervezésre, gyártásra és marketinges feladatokra használnak, illetve még egyet, ami külön szélcsatornaként szolgál majd.

aston_1



A legmodernebb technológiákkal felszerelt szélcsatornától szintlépést várnak a csapatnál, ami pedig a gyárat illeti, úgy hivatkoztak rá, mint a Formula-1 első "okos gyára". Mint közölték, ez lesz a sportág első olyan épülete, amelyet már az okos rendszerekkel szerelnek fel - felhőalapú adatáramlással, mindenféle vezeték nélkül tervezik a munkát, amelyben a csapat technológiai partnerei nyújtanak segítséget.

Lawrence Stroll úgy fogalmazott, hogy inspiráló körülnéznie jelenleg és úgy érzi, hogy minden épület demonstrálja, hogy milyen emberek dolgoznak benne, ezért fontos, hogy legyen egy új épületük a még jobb munkához. Szerinte ezek az épületek jelzik, hogy folyamatosan növekednek és fejlődnek, illetve azt is, hogy komolyan gondolják a Formula-1-es világbajnoki cím megszerzését - hozzátette, hogy 2022 végén, vagy 2023 elején készülhetnek el (a 18 hónap 2023 márciusában járna le).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: