DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll: Nem a vb-cím tesz sikeressé!

A célnál fontosabb az odavezető út, legalábbis Lawrence Stroll így gondolkodik csapatát, az Aston Martint illetően. A kanadai üzletember definiálta a siker fogalmát.

Óriási fejlődésbe-fejlesztésbe kezdett az elmúlt időben az Aston Martin: új emberek, új gyár, mindez elképzelhetetlen méretekben. Nincs mese, ha valóban teljesíteni szeretnék, amit a csapat tulajdonosa, Lawrence Stroll tűzött ki nekik célul, vagyis világbajnokságot nyerni öt éven belül, akkor nem lehet megállás.

A kanadai üzletember, ha már ennyit költ alakulatára, természetesen szeretné őket sikeresnek látni. Hogy pontosan mit ért ez alatt, azt pedig a Formula-1-es podcast, a Beyond The Grid legújabb adásában részletezte. Árnyalta egy kicsit a korábbi ötéves tervet, úgy gondolja, a világbajnokság nem a siker fokmérője. „Nem feltétlenül kell világbajnoki címet nyernünk, de harcban kell lennünk érte. A győzelem csak hab a tortán, de minden versenyhétvégén képesnek kell lennünk rá” – kezdte idősebb Stroll.



Vérbeli üzletember, így is gondolkodik, de a sok befektetése közül a Formula-1 valóban a szívügye – talán nem meglepő ez egy autóversenyző gyermekkel. „Ez is csak olyan, mint minden üzlet, amibe valaha belefogtam életem során. A múltbéli eredményeim elég szépek, nyertem mindenben, amibe belekezdtem. De semmi sem áll közelebb a szívemhez, semmi iránt nem érzek akkora szenvedélyt, mint ezen projekt felé. A győzelem itt nekem nem a világbajnoki címet jelenti, hanem hogy van egy győztes csapatom, ami minden hétvégén képes versenyt nyerni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: