DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Stroll: Négy-öt évig nem várhatunk győzelmet

Lawrence Stroll szerint évekig nem az Aston Martin sikereiről fog szólni az F1, de lépésről lépésre haladnak és a cél az, hogy világbajnokok legyenek - ezért fektette be a pénzét ebbe a csapatba.

Egyelőre nem a tervek szerint alakul az Aston Martin Formula-1-es visszatérése, a Lawrence Stroll tulajdonában lévő istálló a gyári csapattá alakulás első szezonjában a várakozások alatt teljesít - a szabálymódosítások nem segítettek rajtuk, úgyhogy a középmezőny közepéről indulva kell majd feljutniuk a legjobbak közé. Stroll természetesen tudja, hogy ez nem megy keddről csütörtökre.

"Nem hiszem, hogy várható tőlünk győzelem a következő négy-öt évben" - mondta a BBC-nek adott interjújában. "Ez a mostani egy meglehetősen vitatható, ellentmodásos szezon a padlólemez átalakításával és az aerodinamikai szabályokkal. Mindenki elég okos ahhoz, hogy lássa: a két low-rake csapat (a Mercedes és az Aston) majdnem egy másodpercet vesztett körönként. Nem véletlen, hogy a Mercedes harcol azért a címért, amit évekig könnyedén nyert meg."

00121002_102



Azt viszont hozzátette, hogy ő a saját módszereiben és elképzeléseiben hisz, a cél pedig nem lehet az, hogy a középmezőnyben harcoljanak, a folytatásban nyilván a vb-cím lebeg a szemük előtt. "Sok erős személyiség és okos ember az F1-ben, ha hagyjuk magunkat arrébb lökdösni, akkor nem leszünk sikeresek sem itt, sem más sportban. Én kiálltam azért, amiben hiszek. Nem azért fektettem be jelentős összeget ebbe a cégbe, hogy ne a vb-címért küzdjünk, szóval a szabályokon belül mindent megteszünk, hogy sikeresek legyünk" - védte meg azt az elvét, hogy a Mercedes korábbi autóját másolták le.

"Minden más üzletemben nyerni tudtam, de tudjuk, hogy ez nem egyik napról a másikra történik sem máshol, sem az F1-ben. Építünk, befektetünk és lépésről lépésre akarunk haladni addig, hogy vb-címeket nyerjünk."

Az üzletember azt is megemlítette, hogy nagyon elégedett fiával, Lance Stroll-lal és úgy fogalmazott, hogy "most már" Sebastian Vettel is jó munkát végez a gyengébb idényrajtot követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: