DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Piastri: Gyakorlatilag esélytelen vagyok

Bár hivatalosan még semmi sem dőlt el, egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem jut üléshez az F2 jelenlegi éllovasa. Oscar Piastri nem túl optimista a jövőjét illetően.

Azok után, hogy Kimi Raikkönen bejelentette, befejezi tekintélyes pályafutását és kiderült, a honfitársa, Valtteri Bottas érkezik a helyére, természetesen sokakban felmerültek azok a kérdések, hogy ki lesz a csapattársa az Alfa Romeónál. Az istálló csapatfőnöke kevéssel ezután úgy nyilatkozott, hogy még időre van szükségük, mert nem szeretnének elhamarkodott döntést hozni, azóta pedig újabb fejlemények láttak napvilágot.

Eddig úgy tűnt, hogy a csapat jelenlegi pilótája Antonio Giovinazzi mellet a Formula-E világbajnoka, Nyck de Vries, vagy esetleg a Formula-2-ben vitézkedő Guanyu Zhou és Oscar Piastri lehetnek esélyesek, de az olasz pilótával úgy néz ki, kezd megromlani a viszonyuk, az ausztrál tehetség esetében pedig az jelentheti az akadályt Frederic Vasseur szerint, hogy az Alpine szeretné megtartani magának.

Ezúttal már Piastri is megszólalt az ügyben, ám túl sok pozitív dolgot ő sem tett hozzá a korábbiakhoz.



„Az esélyem arra, hogy jövőre az F1-ben legyek, rendkívül kicsi, szerintem gyakorlatilag semmi. Tudom, hogy Zhou erősen kötődik ahhoz az üléshez és Giovinazzi is ott van jelenleg. Ez az egyetlen lehetőség, de nem hiszem, hogy ott leszek. Boldog lennék és meglepne, ha engem választanának a következő évre” ─ idézte Piastri szavait az F1i.com

Mivel jelenleg is vezeti a pontversenyt, így nagyon jó esélye van arra az ausztrálnak, hogy megnyerje az F2 idei szezonját, ám ennek ellenére igyekszik reális maradni a 20 esztendős versenyző, aki a körülmények ellenére nem fogja feladni az álmait.

„Azt hiszem, a legreálisabb cél, hogy jövőre az Alpine tartalékosa legyek. Nagyon erősen kötődöm hozzájuk és hálás vagyok a támogatásukért, úgy gondolom, ezt viszonozzák nekem. Szerintem a logikus lépés az, hogy megpróbálok tartalékversenyző lenni a jövő évre, aztán meglátjuk, milyen programot tudunk kitalálni. Remélhetőleg részt vehetek néhány tesztelésen és szabadedzésen. Ezek után megpróbálok majd F1-es ülést szerezni 2023-ra” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: