DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamarosan bejelentést tehet az Alfa Romeo

Továbbra sem tudni, hogy kit szerződtet Valtteri Bottas mellé az Alfa Romeo, azonban már nem kell sokat várni a döntésükre. A csapatfőnök szerint néhány hét múlva bejelentést tehetnek.

Az már korábban eldőlt, hogy Valtteri Bottas váltja a szezon végén visszavonuló Kimi Raikkönent az Alfa Romeo csapatánál, ám továbbra sem döntötték el, ki lesz a Mercedestől érkező finn versenyző csapattársa.  Mivel már csak ez az egy ülés maradt a következő idényre, így elég hosszú azoknak a pilótáknak a listája, akik még esélyesek erre.

Egy ideje már pletykálnak arról, hogy esetleg a Formula-E világbajnoka, Nyck de Vries érkezhetne, de a Formula-2 idei mezőnyéből Guanyu Zhou és Oscar Piastri neve is felmerült, mint lehetséges opció.  Az ausztrál kapcsán Frederic Vasseur a Török Nagydíj helyszínen tett említést, akkor úgy látta, az Alpine valószínűleg nem fogja elengedni a tehetségét, lehetőségeik azonban így is maradnak még, pontosan ezért szeretnének egy jól megfontolt döntést hozni.



„Nem sietünk a döntéssel, mert több lehetőséggel is rendelkezünk, ezért időt kell szánnunk erre. Nem akarunk kapkodni, így a helyzet nem fog változni a következő napokban, de hamarosan döntést hozunk” ─ idézte a csapatfőnök szavait a PlanetF1.

Vasseur pár héttel ezelőtt időt kért mindenkitől, most azonban némileg részletesebb választ adott arra, miért is késlekednek a döntésükkel.

„Nem könnyű, mert egy új szabályrendszer előtt állunk, de tárgyalunk az összes érintett féllel. Ez egy új út az F1 számára és minden fontos dolgot meg kell fontolnunk, beleértve az F2 legutóbbi versenyeit is. A helyzet így áll jelenleg, a következő hetekben pedig dönteni fogunk” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: