DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Giovinazzi a csapat utasítására sem engedte el Raikkönent

A Jégember pontot is szerezhetett volna, de Giovinazzi nem engedte el csapattársát és így egyikük sem fért be a legjobb tíz közé - pedig az Alfa Romeo szólt az olasznak, hogy mi a teendő...

Érdekes történetről számolt be a Racefans: Antonio Giovinazzi nem engedte el a Török Nagydíj vége felé csapattársát, a jóval gyorsabb Kimi Raikkönent. A portál szerint a finn a gumicsere után valósággal szárnyalt a friss intermediate gumikon és körönként két másodperccel volt gyorsabb az előtte haladó csapattársánál, akinek a csapat szólt is, hogy 1:33,5-ös körökre lenne szükség, de csak 1:35-ösöket futott.

00121020_121



A mérnöke szólt neki, hogy a féktávokon veszíti el az időt, majd az 50. körben Raikkönen már 1:32,5-öt ment, 2,8 másodpercet adott Giovinazzinak, így a csapat nem tehetett mást, mint hogy utasította az olaszt arra, hogy engedje el a Jégembert. Kétszer is szóltak neki, de Giovinazzi nem engedelmeskedett, azt mondta, hogy majd most nyomja - javult is, de továbbra sem eleget, Raikkönen még mindig jóval gyorsabb volt nála.

A végén mindketten utolérték és meg is előzték Daniel Ricciardót, Raikkönennek pedig azt kommunikálta a csapat, hogy Giovinazzi elengedi - ez viszont nem történt meg és végül pont a gumijaival szenvedő, kiállás nélkül végigporoszláló Ocon mögé értek fel. Giovinazzi hét tizeddel maradt el a franciától, pont az utolsó kanyar kigyorsításakor ért mellé, így viszont nem szereztek pontot - a csapat jelezte Raikkönennek, hogy Ocon a tizedik, amire a finn azt válaszolta, hogy ezt korábban kellett volna kitalálni, mert simán pontot szerezhetett volna. Erre csak annyi volt a válasz, hogy "mi mondtuk Antoniónak..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: