DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: Verstappen gyorsan felépült

Idén kétszer is összeütközött egymással Max Verstappen és Lewis Hamilton, a holland számára pedig a Silverstone-i ütközés volt az egyik legkeményebb. Christian Horner is ezen a véleményen van.

Az idei szezon egyértelműen Max Verstappen és Lewis Hamilton csatájáról szól, a hétszeres világbajnok és fiatal kihívója pedig már két alkalommal is összeakadtak. A Brit és az Olasz Nagydíjon is ütköztek a felek, előbbi esetben pedig a holland pilóta egy hatalmas becsapódást volt kénytelen elviselni Silverstone-ban.

A Red Bull csapatfőnöke most elmondta, a pilótájuk elég rosszul érezte magát az eset után, viszont nem tellett sok időbe, hogy túltegye magát a történteken.

„Nyilvánvalóan masszívan frusztrált volt a silverstone-i eredmény miatt, mert kemény munkát végzett. Megnyerte a sprintfutamot, megszerezte a pole-t vasárnapra és miután megtartotta a rajtelsőséget... A Wellington egyenesben nyilvánvalóan elég kellemetlenül alakult a helyzet, aztán persze jött az incidens. Hatalmas ütközés volt, 51G. Eltört az ülése, azt hiszem ez kiütötte őt és ez volt minden bizonnyal pályafutása legnagyobb balesete” ─ idézte Horner szavait a RacingNews365.



„Ez kemény volt a számára és csalódott volt, hogy cserbenhagyta a csapatot, hogy ez a költségvetési sapka világán belül volt, amiben most vagyunk és ez is egy hatalmas baleseti kár. Gyorsan lesöpörte magát, és hétfőn azt mondta: „Ha ma újra versenyeznem kellene, meg tudnám csinálni. Ütött-kopott, zúzódásokkal, egy kicsit fájna, de meg tudnám csinálni”.

Természetesen felmerült a monzai eset is, Horner azonban úgy véli, nem szabad összehasonlítani ezt a Nagy-Britanniában látott ütközéssel.

„Max Silverstone-ban 51G-vel a falnak csapódott és kórházba szállították. Nagy különbség van a két incidens között, ahol érezte, hogy Lewis tolat, miközben ő még az autóban van, a motor pedig még járt! Ott tudta, hogy Lewis teljesen jól van. Sőt, az orvosi autó nem is látta szükségesnek, hogy meglátogassa a helyszínt, szóval szerintem ez egy teljesen más forgatókönyv volt. Persze, nagy dolgokat csinálnak ebből, ezek a PR-gépezetek, amik beindulnak, de ez egy versenybaleset volt. Szimplán csak csalódott volt, hogy elvesztette a lehetőséget egy nagyszerű eredményre Monzában” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: