DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újabb feladatok állnak Russell előtt

A Williams által kitűzött célokra kell még koncentrálnia a brit versenyzőnek, ám idővel egyre többet fog együttműködni a Mercedes csapatával. A szezon viszont még nem ért véget, ami gondokat okoz.

Az átigazolási piac talán leginkább várt eseménye volt, amikor bejelentették, hogy George Russell lesz a Mercedes új pilótája. A fiatal brit Valtteri Bottas helyét veszi át a csapaton belül, aki az Alfa Romeo szolgálataiba áll és honfitársa, a visszavonuló Kimi Raikkönen helyére érkezik. Ezzel gyakorlatilag érvényesült a papírforma, hiszen a német márka a saját tehetségét helyezte előtérbe és fontos döntést hozott ezzel a jövőre nézve.

Mivel az idei év még nem fejeződött be, így a Williams előtt is állnak még feladatok, Russell számára pedig most ez lesz az elsődleges. Azt azonbam egyik csapat részéről sem tagadták, hogy szép lassan a Mercedes kéréseinek is eleget kellesz tennie. A csapatfőnökök nem aggódnak emiatt, azt viszont kiemelték, hogy a legnagyobb fejtörést ebben az esetben az okozza, hogy a pilóta mennyire láthat bele a fejlesztésekbe ebben az esetben.

 



„Az ősz folyamán lassan, de biztosan többet fogunk együttműködni, anélkül, hogy veszélyeztetnénk őt, vagy esetleg beleszólnánk a jelenlegi bajnokságba. Egyelőre még nem kezdtük el a munkát és tiszteletben kell tartanunk, hogy George továbbra is a Williams versenyzője. A lehető legtöbbet kell tennie értük, hogy feljebb léphessenek a konstruktőri bajnokságban és eddig jó munkát végzett” ─ idézte Wolffot a PlanetF1.

A másik oldalt Jost Capito sem aggódta túl a dolgot és nem fél attól, hogy a versenyzője titkokat árulna el a másik istálló számára.

„A pilóták még nem nagyon érintettek a jövő évi fejlesztésben. Teszi a dolgát, felkészül a versenyekre és a szezon hátralévő részére. Semmi sem változott a döntés után, hogy jövőre a Mercedesnél marad” ─ mondta Capito.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: