DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Albon: Gasly nem érdemelt volna büntetést

Bár Michael Masi részletesen elmagyarázta a Török Nagydíj után, hogy miért is kapott büntetést Pierre Gasly, Alexander Albon nem ért egyet a döntéssel. Úgy véli a francia lehetetlen helyzetben volt.

Bár a rajtnál jó pozícióban volt, az utána történt ütközésért később megbüntették az AlphaTauri francia pilótáját. Gasly az első kanyarban ugyanis összeért Fernando Alonso autójával, ebben a szituációban viszont a spanyol húzta a rövidebbet, akinek emiatt és persze aztán a saját hibája miatti szankciónak köszönhetően tönkre ment a versenye.

Gasly akkor úgy fogalmazott, hogy egy szendvicsbe került, hiszen balról Sergio Perez közelített hozzá, a jobb oldalán pedig Alonso próbált pozíciót nyerni a verseny elején. Bár az FIA versenyigazgatója elmondta a saját álláspontjukat és megindokolta a döntést, Alexander Albon nem igazán tudja túl tenni magát a történteken. A Red Bull korábbi és a Williams jövendőbeli versenyzője elmondta mit gondol az ügyről.



„Van egy íratlan szabály, az első kanyarokban és az első körökben, ilyenkor a stewardok hajlamosak elég józanul megközelíteni a dolgokat. Számomra itt érvényesülnie kellett volna annak a hozzáállásnak, hogy „hagyjuk őket versenyezni”, mert Checo jól rajtolt és betette az autó orrát, ahogyan arra joga volt. Pierre is teret adott neki. Nyilvánvaló, hogy szendvicsbe kerül, ahogy a rádióban mondta, de leginkább azt nem tudom, hogy a stewardok mit vártak tőle” idézte Albont az F1i.com

A 25 esztendős pilóta úgy látja, hogy Gasly olyan szorult helyzetbe került, ahol nem igazán tudott mit tenni, így ezért sem ért egyet a büntetéssel.

„Az egyetlen dolog, amit mondhatnék, hogy egy kicsit túl sok helyet hagyott saját maga és Checo között. Őszintén szólva ilyen körülmények között, amikor egy autó így belülről érkezik, nem fogod tudni pontosan megadni nekik a kocsi szélességét. Egy autónyi szélességet adsz nekik, és egy kicsit többet” zárta gondolatait Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: