DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Webber: A Red Bullnak cselekednie kell!

Korábbi versenyzőjük attól félti a Red Bullt, hogy nem lesznek képesek felvenni a versenyt a Mercedesszel a szezon hátralévő részében. Vajon meg tudja őrizni kicsinyke előnyét Verstappen?

A Mercedes múlt pénteken, az első szabadedzés köben közölte a hírt, hogy miután Valtteri Bottas autójában többször is erőforrást cseréltek az elmúlt hetekben, Lewis Hamilton autójába is beépítették a negyedik belső égésű motort. így tízhelyes rajtbüntetéssel vágott neki a Török Nagydíjnak.

Ennek megfelelően az Ezüst Nyilak diktálták a tempót Isztambulban, kibérelve az első rajtsort, majd Hamilton büntetését követően Valtteri Bottas könnyedén győzött a másik Mercedesszel, olyan időjárási körülmények között, amelyek egyértelműen jobban fekszenek Max Verstappennek.



Éppen emiatt gondolja azt Mark Webber, aki korábban évekig az energiaitalosok pilótája vlt, hogy ha Bottas ennyire lesimázta a Török Nagydíjat, akkor Hamilton valószínűleg még inkább leiskolázta volna Verstappent és a Red Bullt.

„Az a kérdés motoszkál a fejemben, hogy vajon a Red Bull képes olyan autót biztosítani Verstappen számára, amivel lezárhatja a világbajnokságot? Az az érzésem, hogy sok pénzt buktam volna Valtterin, ha arra teszek, hogy legyőzi Maxot ilyen körülmények között, mert azt gondoltam, hogy egész versenyen fánkokat égethetne Bottas körül, akkor is nyerne, de ehhez képest reagálni sem tudott a finn tempójára” – mondta az ausztrál az F1 Nation Podcastben.

„Szárazon és vizes aszfalton is elmaradt a Red Bull, és tudják, hogy reagálniuk kell a Mercedes új motorjára, vagy aerodinamikai csomagjára, bármi is jelentette a különbséget múlt hétvégén. Max nagyon odateszi magát mostanában. Oké, Monzában volt egy ütközése, de Oroszországban és Törökországban is briliáns teljesítményt nyújtott, de az autó jelenleg csak ennyire képes.”

„Összességében azt gondolom, Max abszolút megérdemelné első világbajnoki címét. Ez már régóta időszerű, és ha nem is ő a jelenlegi legjobb, de Lewis szintjét a legtöbb hétvégén képes hozni.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: