DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso nem segíti Verstappent a bajnoki címhez

Sem Lewis Hamiltont, sem Max Verstappent nem kívánja segíteni a kétszeres világbajnok spanyol az idei összetett győzelemben. Bár Hamiltonnal nem felhőtlen a viszonya, nem szól bele a küzdelembe.

A Magyar Nagydíjon Fernando Alonso parádésan védekezett jóval gyengébb autójával is Lewis Hamilton ellen, a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko pedig bátorkodott olyan kijelentést tenni, hogy valószínűleg Alonso azért védte pozícióját Hamiltonnal szemben még az átlagosnál is keményebben, mert Max Verstappennek akart segíteni a világbajnoki csatában. „Mindannyian tudjuk, hogy Alonso nem éppen nagy rajongója Hamiltonnak, ahogy ezt Budapesten is láthattuk” – fogalmazott Marko.

Alonso azonban igyekezett lehűteni a kedélyeket, senkit nem segít a bajnoki csatában. „Igen, olvastam ezt a vélekedést, de én mindig a saját versenyemet futom. Valóban, Magyarországon nagy csatára tudtam késztetni Hamiltont, de már a lehetőségét is a pálya karakterisztikájának köszönhettem. A Mercedes és a Red Bull normális esetben túl gyors hozzánk képest” – idézi Alonso szavait a PlanetF1.com szakoldal.

Ha Alonso annyira Verstappen sikerét kívánná, nem előzte volna vissza Szocsiban sem


„Elég megnézni Monzát, ahol Bottas teljesen utolsóként rajtolhatott és végül felért a dobogóra. Természetes, hogy szeretek kiváló pilóták ellen harcolni, de úgy gondolom, a Red Bullnak ezt önerőből kell tudnia megoldani idén” – tette hozzá az idén újjászülető spanyol ász.

Marko elgondolásának az is ellentmond, hogy Alonso és Hamilton az utóbbi években kifejezetten elismerték egymás teljesítményét a pályán. A Magyar Nagydíjon azért is kellett a spanyol kiváló és hosszan tartó védekezése, hogy csapattársa, Esteban Ocon megszerezhesse a futamgyőzelmet. A leintésig valóban nagyon fel is zárkózott Hamilton az Ocon-Vettel párosra és ha még legalább két-három kör hátralett volna a futamból, jó eséllyel a Mercedes-pilóta diadalmaskodik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: