DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Tovább fejlesztett idén a Red Bull

A hétszeres F1-es világbajnok szerint a Mercedes hamarabb leállt az idei autó fejlesztésével, mint riválisuk: a 2022-re való koncentrálás miatt nem is tudtak elindulni az általa favorizált irányba.

Nem volt könnyű dolguk idén a Formula-1-es csapatoknak olyan tekintetben, hogy az idei vagy a jövő évi autóra koncentráljanak, hiszen 2022-ben átfogó szabályváltozásokat vezetnek be. Különösen nehéz volt eldöntenie a Mercedesnek és a Red Bullnak, hogy mikor váltson fókuszt, hiszen az elmúlt évek legkiélezettebb világbajnoki küzdelmét vívják egymással: Lewis Hamiltont és Max Verstappent csupán két pont választja el egymástól az idény kétharmadánál.

hamilton-redbull-mercedes-dppi-2021-monza



A Mercedes részéről többször is elmondták, hogy a Brit Nagydíjon érkezett az utolsó nagyobb fejlesztési csomag, amely egyébként szemlátomást hozott is a konyhára a címvédő alakulatnak. Hamilton ugyanakkor a minap a Sky Sportsnak adott interjúban utalt arra, hogy valóban limitálva volt, mennyit tudtak fejleszteni idén: „Nem fejlesztünk úgy, mint a múltban. Volt egy irány, amerre el szerettem volna menni, de nem tudtunk, mert a jövő évi autóra koncentrálunk” – nyilatkozta a rekordot jelentő nyolcadik címére hajtó brit.

Hamilton hozzátette: a Red Bull amiatt is lehet némi előnyben tempó terén, hogy ők tovább fejlesztették a 2021-es versenygépüket. A mercedeses versenyző szerint most abból a csomagból kell kihozniuk a legtöbbet, ami jelenleg a rendelkezésükre áll, de így értelemszerűen nehéz ledolgozni a riválissal szembeni lemaradásukat:

„Ha mostanáig nem ismerted ki az autót és nem tudod, hogyan hozd ki belőle a maximumot, akkor nem tudom, mit csináltál eddig” – mondta el Hamilton. „Kicsit erősebb második szezonfélben reménykedtem, de mostanáig a Red Bull túl erős volt. Nagyon erősek voltak néhány versenyen. Max már a hatodik-hetedik helyen haladt a legutóbbi futam huszadik körében. Szembe kell néznünk ezzel. Tovább fejlesztettek idén, mint mi, több fejlesztést hoztak. Úgy gondolom, egy pontig az összes futamra vittek fejlesztést. Nem tudom, hogy ez még mindig így van-e, de mi Silverstone óta nem hoztunk újítást. Egyszerűen csak próbáljuk maximálisan kihasználni azt, amink van, és ez jelenti a kihívást, de mindent beleadunk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: