DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris szívesen lenne a Ferrari pilótája

A fiatal brit versenyző nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egyszer akár a Ferrari versenyzője is lehet. Bár jelenleg jól érzi magát a McLaren csapatában, úgy véli a jövőben bármi megtörténhet.

Az idei évtől kezdve új párossal vágott neki a versenyeknek a Ferrari csapata. Charles Leclerc szerződését ugyan meghosszabbították, ám a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel távozott az istállótól, a helyére pedig Carlos Sainz érkezett a McLarentől. A spanyol pilóta idén már három alkalommal is dobogóra állhatott és úgy tűnik jól haladnak a dolgok, akárcsak a wokingi istállónál, ahol a Sainz helyett érkező Daniel Ricciardo egy hosszú negatív sorozatot zárt le az Olasz Nagydíjon aratott győzelmével.

Egyelőre tehát le vannak osztva a lapok, ám a következő években ez megváltozhat és ezt Lando Norris is jól tudja. A McLaren tehetsége most úgy érzi, nem szeretne másik csapatnál versenyezni, de lát arra esélyt, hogy egyszer ő is a Ferrarihoz igazoljon, mint ahogyan korábbi csapattársa tette azt.



„Jelenleg boldog vagyok ott, ahol vagyok. Nemrég hosszabbítottam meg a szerződésemet a McLarennel, velük szeretném megnyerni a világbajnokságot, az egyéni és a konstruktőri pontversenyben is. Tíz év múlva viszont nem tudom, hogy mi lesz. Rengeteg olasz rajongóm van, Monzában a szálloda előtt és a pályán is vártak rám, éreztem a szeretetüket” ─ idézte Norris szavait a PlanetF1.

A 21 esztendős pilóta idén kiváló szezont fut, eddig négyszer állhatott fel a dobogóra, ráadásul a csapaton belüli légkör is jónak mondható. Ahogy annak idején Sainz esetében, úgy a jelenlegi csapattársa, Daniel Ricciardo és közte is jó a kapcsolat.  

„Daniel nagyon különbözik Carlostól, többek között azért is, mert hat évvel idősebb nála. Azért lettem Carlos barátja, mert szeretünk versenyezni és folyamatosan ezt tettük, még a szimulátoron vagy golfozás közben is. Ugyanazokat a dolgokat szeretjük, így könnyű volt kijönni egymással. Daniellel más volt, de ő tényleg ugyanaz az ember, akit a tévében látunk. Nagyon kedves, ezért sok vidám pillanatot töltünk együtt. Egy nagyszerű versenyző, akitől sokat tanulhatok” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: