DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly: Világbajnok akarok lenni

A Red Bull csapata továbbra is esélyes a világbajnoki címre, a francia pilóta pedig igazán örül ennek. Ez főként azért igaz, mert nem tett le arról, hogy ismét náluk versenyezzen.

Bár voltak korábban mélypontok, egyelőre kifejezetten jó irányba halad Pierre Gasly karrierje. Az AlphaTauri versenyzője jelenleg nagyszerű formában van, az idei évben pedig egyszer már dobogóra is állhatott Bakuban, ugyanakkor továbbra is az a fő célja, hogy ismét megkapja a lehetőséget a Red Bulltól.

A következő évben az osztrák istállónál és a faenzaiaknál sem változik a felállás, mindkét alakulat ugyanazzal a párossal vág neki 2022-nek, amivel az idei évet elkezdte. Gasly korábban már utalt erre, akkor frusztrálónak nevezte a helyzetet, hiszen minél hamarabb szeretne egy győzelemre esélyes autóban ülni, valamint korábban Sergio Perez képességeit is megkérdőjelezte.

„Azt hiszem, ennek semmi köze nem volt Sergióhoz. Ez inkább a Red Bullal való kapcsolatomra vonatkozik, a szerződésemre és a jövőmre vonatkozólag. Szerintem nagyon jól teljesítettem a Toro Rosso csapatában, jobban, mint 2018-ban, amikor lehetőséget kaptam és jobb szinten teljesítek, tapasztaltabb vagyok. Úgy éreztem, hogy az idei év alapján jobb esélyt érdemeltem volna, de hát ez lett a döntés, ami viszont nem gátolja a motivációmat” ─ mondta Gasly a Török Nagydíj sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu is jelen volt.



Az egyszeres futamgyőztes igyekszik folyamatosan fejlődni és a lehető legtöbbet dolgozik azért, hogy elérje az álmait.

„Voltam már Sergio helyzetében, ezért nyilvánvalóan az a célom, hogy a Red Bullnál legyek. Ezen nincs mit csodálkozni, olyan autóban akarok ülni, ami lehetővé teszi, hogy győzelmekért és dobogós helyezésekért harcoljak. Mindig is ez lesz a cél, mert tudod, ezért dolgozom minden reggel, dolgozom magamon, próbálok jobb versenyzővé válni és futamokat nyerni. Meghozták ezt a döntést, de örülök nekik, annak hogy ilyen sikeres szezonjuk van. Ettől függetlenül továbbra is nyomulok, megpróbálok esélyt kapni a jövőben, mert ezt szeretném. A világbajnoki címért akarok küzdeni” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: