DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap
F1

Fehérbe borul a Red Bull Isztambulban

Ezen a hétvégén rendezték volna eredetileg a koronavírus-járvány miatt lefújt Japán Nagydíjat, ennek apropóján pedig az energiaitalosok két csapata az F1-et év végén elhagyó Honda előtt tiszteleg.

Eredetileg a Japán Nagydíj következne most a sorban a Formula-1-es versenynaptárban, ám akárcsak tavaly, idén sem lehet megrendezni a távol-keleti viadalok a koronavírus-járvány miatt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Honda nem tud hazai pályán búcsút inteni a száguldó cirkusznak, hiszen a motorgyártó a szezon végén kiszáll az F1-ből.

redbull-honda-japan-szinek-1Partnerük, a Red Bull – amely 2022-től továbbviszi a Honda erőforrás-technológiáját – azonban így sem feledkezik meg róluk, ezért a Suzuka helyére bekerülő hétvégi Török Nagydíjon mind az anyacsapat, mind az AlphaTauri autói speciális festést kapnak.

A látványosabb változás Max Verstappen és Sergio Perez Red Bullján lesz látható, hiszen a két RB16B alapvetően fehér színekben fog pompázni: ezzel a vb-aspiráns csapat az ikonikus Honda RA 272-esnek állít emléket, amellyel Richie Ginther a Honda első F1-es győzelmét aratta az 1965-ös Mexikói Nagydíjon. Az AlphaTauri eközben a hátsó szárnyain üzen: japán karakterekkel jelenik majd meg az ’arigato’, azaz a ’köszönjük’ felirat.

Fotókat egyelőre nem tettek közzé az energiaitalosok, csupán egy rövid ízelítőt adtak abból, milyen is lesz Isztambulban a Red Bullok festése:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: