DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Volt esély Hamilton ferraris szerződésére

A pilóták többsége szeretne egyszer a Ferrarinak versenyezni, Lewis Hamilton viszont valószínűleg már nem lesz a maranellóiak pilótája. Stefano Domenicali szerint lehetett volna erre lehetőség.

Sok nagy legenda vezetett már a Ferrarinál, viszont csak kevesen tudtak igazán sikeresek lenni az olasz csapat tagjaként. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher annak idején a maranellói alakulat színeiben vált a Formula-1 egyik legnagyobb alakjává, így érthető, hogy a sportág másik hétszeres bajnokát, Lewis Hamiltont is többször szóba hozták már egy esetleges szerződéssel kapcsolatban.

A címvédő a McLaren színeiben kezdte meg az F1-es pályafutását 2007-ben, ott szerezte meg első világbajnoki címét is, a legnagyobb sikereit, így a további hat bajnoki győzelmét pedig a Mercedes csapatával érte el. A brit pilóta egyelőre a győztes csapaton ne változtass elvet követve, további két évre aláírt a német márkához, így elég kevés esély mutatkozik arra, hogy valaha is a Ferrarihoz igazoljon.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali annak idején a Ferrari csapatfőnöke is volt, most pedig elárulta, volt lehetőség arra, hogy Hamilton az olaszokkal folytassa a pályafutását.



„Hogy őszinte legyek, ez igaz, beszéltünk erről. Szerintem az a válasz, amit Lewis tudott adni, az a helyes, ma pedig már úgy gondolom, hogy elmúlt ez az időszak” ─ idézte Domenicali szavait a PlanetF1.

A szakember ezzel Hamilton korábbi nyilatkozatára is utalt, a Mercedes pilótája ugyanis nemrégiben elmondta, hihetetlennek tartja, hogy soha nem versenyzett a Ferrarinál.

„Van egy film, ami számomra nagyon fontos, ez a Sliding Doors. Ez emlékeztet rá, hogy vannak pillanatok az ember életében, amikor ha nem szállsz be egy liftbe, akkor az emeleten maradsz. Nem tudom pontosan, de szerintem itt ez volt a helyzet Lewis életének abban a bizonyos szakaszában. Azt hiszem, mi nem hibáztatjuk ezért a döntésért, mert hihetetlen karriert futott be” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: