DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton: Elképesztő, hogy sosem voltam ferraris

Mivel további két szezonon át még a Mercedes alkalmazásában fog állni, jó eséllyel a hétszeres világbajnok úgy is fejezi be az F1-es karrierjét, hogy nem versenyzett a Scuderia színeiben.

Száz nagydíjgyőzelmével és hét világbajnoki címével minden idők egyik legeredményesebb Formula-1-es versenyzőjének számít Lewis Hamilton, így nem meglepő, hogy időről időre felröppentek olyan híresztelések, hogy esetleg a száguldó cirkusz legikonikusabb csapatához, a Ferrarihoz igazolhat. Ez eddig azonban nem történt meg, s mivel 2023 végéig hosszabbított a Mercedesszel, alighanem már nem is fog.

hamilton-leclerc-ferrari-dppi



Maga a brit versenyző korábban úgy fogalmazott, hogy soha nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy a Scuderiához igazoljon. Ugyanakkor elismeri, hogy hihetetlen, hogy valóban soha nem versenyzett a vörösöknél – pedig elmondása szerint a szurkolóik többször is jelezték, hogy szívesen látnák őt ferraris színekben:

„Évek óta, amikor Monzába megyek és látom a rajongókat, hallom, hogy azt mondják, menjek a Ferrarihoz” – nyilatkozta Hamilton, akit a PlanetF1.com idéz. „Ez megmelengeti a szívemet, de tényleg elképesztő, hogy ennyi év után sem versenyeztem soha a Ferrarinál, hiszen ez egy álom mindenki számára, egy cél, amit szeretnének elérni. Igazából sosem volt ez lehetséges, és soha nem fogom megtudni, pontosan miért.”

„A legjobbakat kívánom nekik, a közeljövőben viszont meg kell akadályoznom őket abban, hogy újabb vb-címeket nyerjenek. Van ott néhány Ferrarim, amelyeket vezethetek, de F1-es Ferrarim nincs” – tette hozzá a pilóta.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: