DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Jövőre megmutathatom a képességeimet

2022-től elég nagy szabályváltozás megy végbe az F1-ben, ami sok dolgot megváltoztat majd. Az Alpine pilótája szerint a tapasztalat nem fog előnyt jelenteni, ám a képességek sokat érhetnek a jövőben.

Az új aerodinamikai szabályokra már régóta készül a Formula-1, amelyek eredetileg az idei esztendőtől kerültek volna bevezetésre, ám a koronavírus okozta helyzet változtatott a korábbi terveken. A következő évtől teljesen más lesz az autók külseje az ilyen nagy változások pedig magukban hordozzák azt is, hogy felborulnak az erőviszonyok.

Fernando Alonso 2001-ben kezdte meg pályafutását az F1-ben, így volt már hasonló helyzetben, de szerinte a rutinos pilóták tapasztalatai nem fognak annyit számítani, mint ahogyan azt sokan gondolják. A spanyol pilóta szerint az életkor nem lesz igazán befolyásoló tényező.

„Őszintén szólva ettől nem félek. Jövőre közelebb lesznek az autók teljesítményei egymáshoz, a versenyek is sokkal intenzívebbek lesznek, így a vezetési képességek nagy súllyal eshetnek latba. Ezért is akarok itt maradni, mert ez valóban lehetőséget ad majd arra, hogy megmutassam a képességeimet” ─ nyilatkozta Alonso a Sky Italia számára.



Az Alpine versenyzője jelenleg a második legidősebb a mezőnyben Kimi Raikkönen után, akivel ugyanabban a szezonban mutatkozhattak be annak idején, a finnek világbajnoka viszont visszavonul az idény végén. Alonso azonban továbbra is marad és vannak céljai a jövőre nézve.

„A mi sportunkban nem egyszerű, néha van lehetőség az előzésre, de nem túl sokszor. Ezért is vagyok izgatott. Hiszek abba, hogy a szellemiségem segíthet a csapatnak az előrelépésben, mert tudom, hogy mire van szükségem az autótól és azt is, hogy hová kell fejlődnie a teljesítménynek” ─ zárta gondolatait a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: